Screen Shot 2016-01-27 at 07.32.53

Интервю с Михаела Джоргова, председател на „Асоциация Общество и ценности“,

за „Седмицата на брака 2016“

1. Привет, Михи – какво ново около Седмицата на брака? 

Целта ни тази година е да насърчим двойките и да покажем на младите хора у нас, че бракът не е само подпис, но много повече. Ще акцентираме върху ползите от брака, защо продължава да е актуален и какво го прави успешен. Всяка седмица споделяме кратки видео интервюта с различни двойки на фейсбук страницата на Седмицата и в сайта www.brak.bg. Едно от тях за броени дни бе споделено над 1 300 пъти и видяно от над 100 000 души. Вярваме те да вдъхновят повече двойки.

Отделно ще има няколко събития по време на Седмицата на брака специално за двойките. Едно от тях е романтична музикална вечер с почерпка. Те могат да бъдат намерени на сайта www.brak.bg и на фейсбук страницата на инициативата fb.com/brak.bg.

2. Кои са някои от ползите за двойките, ако се включат? 

Седмицата на брака насърчава брачните двойки да отделят време и да инвестират в себе си и брака си, като се абонират за съветите и предизвикателствата на инициативата от сайта или директно тук:

https://eepurl.com/bbnWpT

Те представляват практични съвети и предложения към двойките за всеки един от дните между 7 и 14 февруари.

Също така двойките могат да се възползват от предложенията на бизнеси за отстъпки по време на Седмицата, които се споделят на фейсбук страницата fb.com/brak.bg както и да се включат в събитията, които предстоят.

3. Би ли споделила някои от предизвикателствата на Седмицата? 

Как да подобрим взаимоотношенията помежду си е на фокус през 2016-та. Основно внимание ще отделим на уменията ни за това как да се справим по-добре с комуникацията и как успешно да решаваме конфликтите в брака.

Предизвикателствата са насочени към това как да преодолеем гнева, как да спорим без да се нараняваме, навици, които ни пречат, как да решаваме конфликтите помежду, да се научим да разпускаме и да се забавляваме заедно, важността на срещите помежду ни и други.

Design

4. По какъв начин смяташ, че Седмицата съдейства за укрепване на семействата днес?

Състоянието на брака и семейството у нас не е добро. Кризата ще продължи да се задълбочава, освен ако всеки от нас не даде най-доброто от себе си, за да променим това.

Седмицата на брака е повод да говорим за взаимоотношенията ни, да отделим време един на друг и да не взимаме брака си за даденост. Тя ни предизвиква да излезем от рутината на ежедневието и да сложим брака си на фокус, за да задълбочим близостта си.

Седмицата се радва на все по-голяма обществена подкрепа и интерес. Дори последните две години има лек ръст на браковете у нас и намаляване на броя на разводите, което само може да ни радва.

Виж повече за „Седмицата на брака 2016“ оттук:

Изключително ефективни съвети и решения на семейни проблеми в областите на комуникацията, секса, конфликтите, финансите, децата, разширеното семейство и др. можете да намерите в книгата ми "30 въпроса от семейния живот"

Искате нещо още по-задълбочено? Поръчайте видео-програмата на живота ми за семейните отношения "Семейна академия"!

Линк за достъп до видео-програмата "Семейна академия"

За информация и записвания за семейно консултиране се обадете на тел. 089 991 0692.

 

Tags: