image

Какво се случва при преждевременна  менопауза?

Много е важно да се осъзнае, че менопаузата не е болестно състояние или нещо, което жената може да контролира с усилия на волята.

Менопаузата, най-просто казано, е преходен период, по време на който репродуктивната способност на жената престава; тя представлява преход между две фази в нейния живот.

През този период плътността на нейната костна система може да намалее, а нивата на холестерола да увеличат риска от наличие на сърдечна болест.

Менструацията постепенно спира и настъпват хормонални промени, като яйчниците продуцират само около една-осма от естрогена, който преди са произвеждали.

Нивата както на естрогена, така и на прогестерона (свързан със зачеването и бременността), намаляват.

Това е и причината, поради която са засегнати нейните емоции, но имайте предвид, че са налице симптоми, много подобни на менопазузата, които могат да ви подведат, така че провеждането на качествено медицинско изследване е от изключителна важност.

 

Търсиш как да преживееш по-високо ниво на близост в отношенията? Свали тази безплатна тест-стратегия оттук!

 За информация и записвания за семейно консултиране се обадете на тел. 089 991 0692.

Преждевременна менопауза
Средната възраст на жените по време на менопаузата е 51 години. Най-обичайният възрастов диапазон, по време на който жената преживява менопазуза, е 48-55 години. Ако менопаузата настъпи преди нейната 40-годишнина, се нарича преждевременна менопауза. Късната менопауза настъпва при жените, по-възрастни от 55 години.

Преждевременна менопауза може да настъпи по-често при жени, които пушат и все още не са забременявали, но техният брой не е особено голям – едва 1% от жените имат преждевременна менопауза.

Друга причина, която може да предизвика появата на преждевременна менопауза, е наличието на хирургична операция при отстраняването на яйчниците, като симптомите могат да бъдат много резки и интензивни, особено промяната в емоциите.

Кои са методите, които могат да направят процеса по-малко болезнен, както и да го забавят?

Защо в страни като Япония жените рядко преживяват подобни симптоми?

Какво представлява фитоестрогенът?

Вижте моята следваща статия и ще разберете

Вижте също статията ми „Как да преживеем менопаузата?“

Opt In Image
Искаш ли да запишеш семейна консултация с мен...
... СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО?

През последните години аз и екипът ми сме имали възможност да се срещнем със стотици семейства и да помогнем на много от тях да възстановят любовта, емоционалната близост и сексуалното си единство.

Ако проявиш интерес към семейна консултация, позволи ми да предложа услугите си СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО!

 

 

Tags: