izneverih-i-syjaliavam

Изневерих и съжалявам – това са реални думи, чути от немалка част от клиентите ми. На голяма част от изневерилите им се искаше да можеха да върнат времето обратно и това неприятно събитие никога да не се беше случвало. Преди известно време в кабинета ми дойде двойка за помощ след изневяра отпреди няколко месеца, но ситуацията изглеждаше меко казано необичайна. Мъжът беше преспал с няколко жени, а жената беше използвала моя чек-лист за изневярата, за да постави граници на съпруга си и да му подаде ясен сигнал да избере дали ще продължи с този начин на живот или бракът им ще приключи.

За мое голямо учудване (обикновено „хванатите в крачка“ изглеждат доста ядосани от факта, че са били разкрити) мъжът изглеждаше видимо разочарован от себе си и непрекъснато повтаряше колко ужасно съжалява за стореното. Беше връчил телефона си на своята съпруга доброволно и тя имаше възможност да го наблюдава. Прибираше се навреме и излизаше само с жена си. Сексът им беше прекрасен, а преди беше мъртъв за години. Вероятно не си спомням друг подобен случай на толкова видимо преобразяване. Единственият проблем, с който сега трябваше да се справи мъжът беше чувството за вина от стореното. Семейството се беше преобразило напълно и имах пред себе си двама прекрасни хора.

„Изневерих и ще се съжалявам до края на живота си“, сподели ми той. Бях сигурен, че казва истината.

Именно тази информация няма да намерите в жълтите вестници, които пропускат тези факти и представят преспиването с някой друг като вълнуващо и напълно ОК.

Изследването на д-р Лана Стейли, широко описано в нейната книга книгата „Триъгълници“, дава съвсем различна перспектива и се надявам да да подейства като студен душ за двойките, движещи се на ръба на изневярата. От самото начало на практиката ми със семейства се сблъсквам с изневери и най-малкото всеки трети случай, с който ми се налага да се занимавам, попада в тази категория.

Фактите относно изневярата са следните:
– Изневерите засягат близо 70% от всички брачни двойки;
– 80% от взелите решение за развод след изневяра съжаляват за взетото решение;
– По-малко от 10% от изневерилите се развеждат с партньора си, след което се женят за любовника си;
– Над 75% от браковете с налична изневяра завършват с развод;
– Травмите, причинени от изневярата, продължават най-малко година след събитието.

Движиш ли се на ръба на флирта? Независимо какво ти казва масовата култура, приятелчетата или жълтите вестници – по-добре е да спреш – никога няма да съжаляваш за взетото решение!

За повече информация прочетете материала „Кажи сбогом на изневярата“

Гледайте също това видео, ако преживявате изневяра във вашите отношения!

Снимка: Студио Фо

Твоят партньор ти изневерява?
ЗАПИШИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ СТОЯН ГЕОРГИЕВ!

Стоян Георгиев

"В началото на практиката ми, при моите срещи с двойки, смятах, че изневярата се среща сравнително рядко. С времето се оказа, че доста съм подценявал подобни инциденти, защото буквално всеки втори случай включваше най-малкото наличие на емоционална връзка. Повечето от тях никога не бяха предполагали, че нещо подобно може да им се случи. Друг мит, в който вярвах - "наличието на изневяра обикновено завършва с развод." Оказа се, че в крайна сметка не са малко двойките, които съумяват да преодолеят кризата и да съградят наново своя дом."

Готов ли си да опиташ? Запиши час за семейна консултация!

 

 

Tags: