stoyan11

ЧЕСТО СРЕЩАНИ ВЪПРОСИ

Превърни проблемите си във възможност! Свържи се с нас за запазване на час за семейна консултация оттук!

Семейното консултиране представлява област, която предизвиква все по-голям интерес сред родителите и особено сред младите семейства в България. Семейството представлява дългосрочна инвестиция в бъдещето. Провеждаме консултациите в предразполагаща атмосфера и проявяваме загрижено отношение към нашите клиенти.

Ето и някои от сферите, в които бихме могли да ви бъдем от полза:

– Взаимоотношенията в семейството.
 Стратегии за подобряването на взаимоотношенията между партньорите.

– Конфликтите. Как да преодоляваме конфликтите в брака?

– Финансовите проблеми. Как да се справим с финансовите кризи? Как да си създадем реалистични финансови цели и семеен бюджет? Как да излезем от дълг? Как да преодолеем конфликтите, свързани с пари?

– Сексуални проблеми. Как да се справем със сексуалните проблеми в брака и да се радваме на пълноценно сексуално общуване?

– Отглеждане на деца. Съветване при отглеждането и възпитанието на децата.

Защо се нуждаем от консултиране?
Много от днешните семейства са резервирани към брачната терапия и правят следните коментари:

– Сам се оправям с моите семейни проблеми и нямам намерение да занимавам никого с тях.
– Брачното съветване е прекалено скъпо!
– Нямам време.
– Едва ли ще ми помогне, а и това е за луди хора.

Много е важно да разберем, че брачното съветване може да окаже невероятен ефект върху нашия семеен живот, стига да е извършвано от професионалист (и то за предпочитане също семеен). Качественото съветване може да ти помогне по-добре да разбираш ситуацията, в която се намираш, да я интерпретираш по подходящ начин и да излезеш от кризата. Ако ти си в ситуация на безнадежност в своя брак, наличието на някой, който да погледне живота ти от друга перспектива, ще допринесе за промяна в твоите обстоятелства.

Обмисляш ли консултация?

1. Вземи решение да потърсиш помощ и да се отвориш за консултиране!
Семейното консултиране не е за луди хора – корпорациите наемат консултанти всеки ден, които да им помогнат да оценят своето ниво, да плануват и приложат промени, които ще им помогнат да повишат качеството на техния продукт. Когато твоята кола се развали, ти най-вероятно отиваш при механика, защото знае по-добре от теб какво трябва да се направи. Хората често търсят помощ отвън и семейството не прави изключение. Бракът ти би трябвало да заема първо място в списъка с твоите приоритети, понеже засяга твоето бъдеще и бъдещето на твоите деца!

2. Избери добър семеен консултант!
Ако си избрал консултант, който се е развел три пъти, само заради хубавата му усмивка, ти се намираш на грешното място. Твоят съветник трябва да има стабилно семейство, за да има правото да говори за твоя живот. Освен това, добре е да те стимулира да се отпуснеш и да бъдеш максимално откровен, без да е осъдителен, както и да пази получената информация конфиденциална. Отправи към своя евентуален съветник следните въпроси: “Какво е Вашето образование?”, “В какво точно сте специализирал?”, “Какво е Вашето мнение за…”, “Какви са таксите Ви?”… Научи се да различаваш шарлатаните от качествените съветници.

3. Започни съветването!
Не всички семейни съветници работят по един и същ начин. Някои ще наблягат предимно на диалозите, други ще изслушват повече, а трети ще апелират предимно към твоята лична отговорност. Да избереш семеен консултант е като да си купиш нови обувки – въпреки че има много качествени обувки, ти си купуваш онези, които ти пасват най-добре. Все пак, добре е да предпочетеш консултант, който е активен в разговорите, а не някой, който само слуша!

ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЦЕСА НА СЪВЕТВАНЕТО
1. По време на вашата първа среща ще бъдат описани твоите права, а именно, че получената информация ще бъде изцяло конфиденциална. Ще получиш тази информация под формата на полица в писмена форма, която ще трябва да бъде прочетена и подписана от двете страни.

2. Консултантът ще извърши подробна оценка на твоята ситуация и ще събере информация за твоя произход. Ще бъдеш интервюиран и помолен да дадеш колкото се може по-подробна информация.

3. Съветникът ще предложи план-стратегия за действие в писмена или устна форма. Част от този план ще включва и времето, което ще отнеме за пълното съветване. Най-вероятно това ще отнеме още поне 3-4 срещи.

Провеждате ли класическо семейно консултиране?

Да. Взаимоотношенията клиент – консултант ще протекат в зависимост от конкретните ви предпочитания. Mожете да се спрете на единична сесия или да изберете дългосрочно консултиране. Продължителността на сесиите е между 45 минути до 1 астрономически час. При дългосрочно консултиране провеждаме между 2 и 3 опознавателни сесии, по време на които правим пълен анализ на вашите взаимоотношения, след което ние ще ви изпрати в писмена форма оздравителна програма за подобряване на брака ви, както и темите и методите, които ще използваме по време на срещите ни. За ефективно брачно консултиране, обикновено определяме общо около 12-13 срещи, като рядко превишаваме техния брой поради опасността от нездравословно привързване между двойката и консултанта.

Какво означава интензивно семейно консултиране?
Услугата ни „Интензивно консултиране“ е с изключително доказан ефект върху брачните взаимоотношения. Определя се един цял ден, обикновено през уикенда (4 часа), който ще прекарате с консултанта в офиса или на място, което е предпочитано и удобно за вас. Ще получите също и специални материали, които ще дискутирате с партньора си и които ще бъдат придружени с „тренинг“ от наша страна. Интензивният формат е изключително препоръчителен, понеже ще изкара наяве факти, за които дори не подозирате, че могат да бъдат пречка във вашия брак и ще съдейства за адекватното им разрешение.

Ние разполагаме с разработена програма, която може да бъде адаптирана към конкретните ви нужди. Много наши клиенти получават голяма полза от една продължителна сесия за консултиране на двойки. Ние можем да ви помогнем да решите вашите спорни въпроси и да ви научим на нови важни умения, за да преодолеете проблеми във взаимоотношенията си.

Възможно ли е да възстановим любовта си след всичко, което се е случило?
Едни от най-сериозните проблеми в брака се появяват, когато нуждите на единия или и на двамата партньори не се споделят. За да запазите брака си, е необходимо да започнете да се отнасяте с повече уважение помежду си, както и да усвоите някои важни комуникативни умения. Освободените болезнени думи и отношения могат сериозно да навредят на вашите взаимоотношения, ако не сте готови да промените своя стил на общуване. Брачното консултиране може да ви помогне изключително много в този процес.

Мога ли да се консултирам, ако партньорът ми не желае да участва?
Дори и партньорът ви да не желае да участва в процеса на брачна консултация, вашата среща с консултанта ще е много полезна. Ние ще ви дадем различна перспектива и ъгъл, от който да погледнете при взаимоотношенията с вашия партнъор. Често, когато единият партньор се променя, другият също се претърпява промяна.

Възможно ли е да бъде преодоляна изневярата?
Болката от изневярата може да бъде превъзмогната с добро консултиране. Потърпевшият партньор може да се чувства съкрушен, вбесен, предаден и изоставен, тъй като с доверието е било злоупотребено. Ако взаимоотношениято са запазени, необходимо е възстановяване на доверието. Често изневярата (макар и да не е задължително) е индикатор на сериозни проблеми във взаимоотношенията. С професионална помощ партньорите могат да преодолеят болката, да придобият нови ценни умения и да започнат „начисто“.

Има ли връзка между състоянието на брака ми и физическото ми състояние?
Абсолютно! Стресът от брак в криза може да доведе до сърдечни болести, високо кръвно налягане, депресия и дори рак. Ето защо, когато двойките непрестанно се препират и воюват, количеството на хормоните адреналин и кортизол се повишават значително. Когато вашето тяло е в състояние на високо напрежение ден след ден и година след година, ефектите могат да бъдат сериозни. Успешният брак е резултат от съзнателни действия и развиване на уменията за комуникация.

По какъв начин бихте ни помогнали да разрешим недобрата комуникация в брака си?
Ние бихме ви помогнали в насока на това да подобрите начина на комуникация и действия един към друг, за да се предпазите от взаимно нараняване и изостряне на конфликтите. Ще ви помогнем да придобиете умения за изразяване с по-мек и любезен тон на гласа, както и да избягвате изявления от вида на „ти!”,  които предизвикват вашия партньор да се чувства гневен и разстроен. Вместо това, ще ви инструктираме да изразявате чувствата си, например: „Аз чувствам” и „Аз бих желал”. Щом веднъж промените начина на вашата комуникация, вие ще откриете, че отговорите на вашия партньор са също различни. С времето ще се научите да разрешавате конфликтите по-ефективно и ще откриете, че те не са толкова страшни.

Screen Shot 2015-10-20 at 15.52.57

Или се запиши онлайн оттук!

Opt In Image
Искаш ли да запишеш семейна консултация с мен...
... СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО?

През последните години аз и екипът ми сме имали възможност да се срещнем със стотици семейства и да помогнем на много от тях да възстановят любовта, емоционалната близост и сексуалното си единство.

Ако проявиш интерес към семейна консултация, позволи ми да предложа услугите си СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО!

 

 

Tags: ,