семейна-вечеря

Водещи експерти съветват да забравите непрекъснатите опити за отслабване с намаляване на калориите и правене на упражнения, и да оцените значението на традиционната семейна вечеря. Според тях, тя е повече от достатъчна да преборите прекаленото напълняване при децата ви.

Наскоро на здравната конференция в Брисбън в САЩ експерти по детското здраве заявиха, че семействата, които се хранят заедно, имат по-здравословен и ефективен режим на хранене, отколкото обичайните ни практики да се стремим към понижаване на теглото си.

На основата на двегодишни здравни проучвания проф. Колинс от Нюкасъл твърди, че родителите и децата, които са започнали здравословно хранене, постигат по-подходящо тегло, в сравнение с онези, които разчитат единствено на упражнения.

Неговото проучване на 165 деца с наднормено тегло на възраст между 5 и 9 години показва, че все още най-голямо влияние върху тяхното здравословно хранене имат родителите.

Най-подходящото нещо, което можете да направите за вашите деца по отношение на теглото, е да седнете да се храните заедно. Експертите твърдят, че ефектът от семейната вечеря за намаляване на теглото се дължи точно на това, че домашната храна е по-здравословна.

Снимка: Иво Орешков

Взехте ли си "30 въпроса от родителството"? . 

Това е вашата уникална възможност да почерпите от опита ми при пряка работа с деца и семейства за последните 15 години!

В книгата ще откриеш най-често срещаните проблеми в детското поведение със съвсем практични и работещи решения!

>> Разгледай книгата оттук!

 

 

Tags: