китай-едно-дете

Милиони китайци реално остават без жени! Националната медия в Китай признава, че законът, ограничаващ раждането на повече от едно дете, е донесъл опустошителна демографска криза. Китайската академия по социални науки съобщи, че полицата за задължителен аборт при няколко бременности, комбинирана с избор на пола на бебето и предпочитанията на родителите да имат момче, са създали дисбаланс между половете в населението на страната.

Според настоящия закон на двойките, които живеят в градовете, се позволява да имат само едно дете, а на двойките от селата – до две деца. Това правителствено решение е довело до тъжния факт, че 24 милиона мъже днес няма да могат да си намерят жени до 2020 г., тъй като на всеки 100 момичета в Китай се раждат 119 момчета. Законът също е довел до абортирането на 400 млн. деца. Предпочитанията за раждането на момчета са започнали да стават често явление с масовото навлизане на ултразвуковата технология в края на 80-те годии.

Правителството в Китай замисля промени по отношение на закона и в град Шанхай е вече позволено на родителите да имат и второ дете, а властите предвиждат още промени.

Снимка: Иво Орешков

Направи следващата стъпка…

… при справяне със семейните предизвикателства!

Кликни тук, за да получиш нашия [Аспирин за семейни проблеми]

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.