image

 

В навечерието на Нова година решихме този път да си останем у дома. На фона на предишните години това беше голямо изключение, тъй като обикновено се събираме с приятели или роднини. Доти беше подготвила програма със семейни игри, а вечерята ни беше по-скоро скромна.

Заливахме се от смях…

Забавлявахме се…

… и след новогодишната ни вечер за сетен път си припомних, че поддържането на семейния ни уют би трябвало да заема челно място в списъка ни с приоритети.

Малко по-късно си зададох въпроса каква част от семействата днес наистина оценяват времето си заедно и го използват пълноценно. За години наред смятах, че ако аз съм развълнуван за това моето семейство да се намира в добра форма и се стремя да полагам усилия в тази посока, същото правят и другите.

Но грешах…

През последната година имах възможност да се срещна с някои влиятелни и успешни хора, преживели семейни драми. От устата на почти всеки от тях чух едно:

„Искаше ми се да не бях пренебрегвал семейството си за всички тези години…“

Тези хора днес далеч не са единствените.

Масовата култура по-скоро не насърчава добрите семейни отношения,

даже ще те тласне точно към обратното.

За години сме говорили за тези проблеми в публичното пространство, но миналата година нашата организация си постави съвсем практична цел – да достигнем 50 000 български семейства с образователните ни продукти и програми за следващите пет години.

Амбициозно, нали?

Пораженията върху семействата обаче не са малки:

– ниска раждаемост;
– увеличаване в броя на разводите;
– аборти;
– отчуждаване между членовете на семейството;
– отсъстващи и свръхангажирани родители;
– и много други…

За щастие, през последните години наблюдавам все повече ангажирани бащи, майки и двойки, което ме кара да бъда оптимистичен. Същевременно се опитвам да намеря моето място и подкрепа за семействата през 2016-та.

Какво всъщност предстои през 2016-та година?

Освен актуално съдържание в сферата на семейните отношения, очаквайте следното:

Първо, още в началото на годината планувам да завърша моя „Планер за семейно бюджетиране“. Семейните финанси в България продължават да бъдат предизвиквателство за двойките в България и аз искам да дам своя принос.

Второ, голяма част от усилията ни ще бъдат хвърлени за Седмицата на брака между 7-ми и 14-ти февруари, когато планираме благотворително образователно събитие за решаване на конфликти в отношенията.

Трето – през месец юни предстои нашият годишен Семеен семинар 2016, като основен фокус ще заемат родителството и възпитанието на децата. Искрената ми препоръка е да планувате това събитие още отсега.

Четвърто, няколко пъти през годината ще пътуваме и по места в цялата страна, за да организираме „Уикенди на промяната“, организирайки малки групи за взаимопомощ, за които ще ви държим в течение.

Пето, в края на 2016 ще издам моята нова детска книга от поредицата „Уроците на Доби“, но темата засега ще остане в тайна, въпреки че книжката е вече готова 😉

При всички тези усилия за подкрепа на семействата обаче аз не мога да успея сам и имам нужда от твоята помощ, за да могат принципите на успешно семейство да достигнат до повече двойки.

Как може да се случи това?

През последните години за мен е било изключителна привилегия да бъда партньор на „Асоциация общество и ценности“ – организация, която е инициатор на инициативата „Седмица на брака“ и защитава семейните ценности в България.

Тъй като знам, че голяма част от получателите на този бюлетин имат желание да насърчават полезни обществени инициативи, днес искам да дам възможност да ги подкрепите.

Ако търсите начини да помогнете на българските семейства, АОЦ е подходящ избор, тъй като е искрено посветена на насърчаване на семейните ценности в България.

Казвам това без каквато и да е мисъл за лична полза, тъй като аз самият я подкрепям с каквото успея.

Ако сте задвижвани от кауза в живота си, това е една чудесна възможност да се включите – натиснете синия бутон по-долу, за да научите как!

arrow (6)

Да, Стоян – ще подкрепя българските семейства с финансова и/или доброволна помощ!
Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.