възрастни мъже

Въпреки популярната идея, че старите хора не са заинтересовани от секса, австралийско проучване извежда наяве напълно различни факти.

Според Зое Хайд от Австралийския здравен център, всеки пети мъж между 90 и 100 години счита секса за важен. „Все пак, обичайните здравни проблеми могат да попречат на възрастните хора да бъдат сексуално активни“. – казва Хайд.

Изследователите също отбелязват, че на някои мъже не им се иска да са много честни в техните отговори, защото „сексуалността е чувствителен връх в отношенията“.

Проучване в САЩ и Швеция установило, че много или дори повечето хора в своите 70 години водят активен полов живот и достигат до високо ниво на сексуална удовлетвореност, понякога дори в по-висока степен от по-младите им години!

„Това променя определението за възрастен човек, границата трябва да е по-висока“ – казва Куриански от Колумбийския университет.

Друго изследване се насочило към 2 800 по-млади мъже на възраст между 75 и 95 години. Всеки трети посочил, че имал секс през последната година, а по-малко от половината счели, че сексът е важен.

„Онези, които смятат да бъдат сексуално активни по-късно в живота си, могат да вземат някои превантивни стъпки в по-младите си години“, – посочва Хайд. Добре е да се яде здравословно, да се спортува и да се спре пушенето.

Интересно е, че нивото на тестостерон все още е свързано със сексуалната активност и учените извършват терапия с хормона за намаляване на възрастовите отклонения при мъжете. Тепърва предстои да се установяват рисковете и ползите от този вид терапия.

Снимка: Иво Орешков

Направи следващата стъпка…

… при справяне със семейните предизвикателства!

Кликни тук, за да получиш нашия [Аспирин за семейни проблеми]

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.

 

Tags: