#Стоян съветва-3

Въпрос:

Беше хубаво, когато децата бяха малки, с мъжа ми имахме единодушно отношение към тях. Сега все повече спорим и той често го прави пред тях. Какво се е случило с него – от възрастта ли е (все пак е само на 40г.)? Направо крещи и се гневи… Е.Ш., 39 г.

Отговор:

Скъпа Е,

Възможно е съпругът Ви да преживява емоционални сътресения, свързани с кризата на средната възраст. По-голямата част от мъжете между 34 и 42 преосмислят житейските си цели, правят равносметка и ако не са доволни от резултата, са способни да натоварят и нагрубят най-близките си, въпреки че се нуждаят повече от всякога от подкрепата им. В голяма част от случаите мъжете не споделят за наличието на тези мисли и страхове с никого. Могат да започнат да мразят работата си (дори да се намират на висока позиция) и се сблъскват с неприятния факт, че просто остаряват.

Препоръчвам Ви да му дадете малко време. В момента той се нуждае повече от всякога от искрена подкрепа и израз на възхищение. Трудно е, знам… Можете да го поканите на ресторант – излезте само двамата, като в хода на разговора споделете с него, че се опитвате да го разберете и сте готова да му помогнете. Изразете също своята загриженост за поведението му пред децата и заедно обсъдете по-адекватни начини за комуникация с тях. Най-вероятно е след като мъжът Ви премине кризата, да имате повече слънчеви дни.

Стоян

Авторските права за материала са на сп.“Журнал за жената“. Публикувана с разрешение.
–––––––––––––

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.