Въпрос:

Мъжът ми ми изневерява. И съвсем откровено ми заявява, че не иска да се разделяме, но много обича и любовницата си. Не мога да живея в любовен триъгълник. Как да постъпя? – Р.О., 45 г.

Отговор:

Уважаема Р,

Съжалявам за създалата се ситуация, която ми говори, че Вашият съпруг се чувства разкъсан между любовта на две жени, едната от които е собствената му съпруга.

Освен това мъжът Ви не само, че не показва ни най-малко доза съжаление за случилото се, но и дори не Ви оставя друга възможност!

Добре, нека да видим какви са възможностите. Първият вариант е да приемете факта, че ще си делите любимия (и разбира се, леглото) с неговата нова избраница, а вторият – просто да му покажете вратата, ако не престане с игричките.

Съветвам Ви да му кажете изрично, че докато не се раздели с тази жена и не прояви искрено съжаление за случилото се, ще подадете молба за развод. Ако все пак Вашият съпруг дойде на себе си, дайте му още един шанс за възстановяване на брака.

Именно поставянето на граници е действието, което увеличава шанса да го възстановите, а не падането на колене и молбите от тип „Остани, моля те“.

Отдръпването от Ваша страна може да помогне на съпруга Ви да осъзнае каква ценност може да изгуби!

Разбира се, нямате гаранция, че това ще запази брака Ви, но така поне ще запазите едно от най-характерните за нас, хората качества – Вашето достойноство!

Вижте също този материал за изневярата…

Стоян

Opt In Image
Искаш ли да запишеш семейна консултация с мен...
... СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО?

През последните години аз и екипът ми сме имали възможност да се срещнем със стотици семейства и да помогнем на много от тях да възстановят любовта, емоционалната близост и сексуалното си единство.

Ако проявиш интерес към семейна консултация, позволи ми да предложа услугите си СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО!

 

Авторските права за материала са на сп.“Журнал за жената“. Публикувана с разрешение.

 

Tags: