#Стоян съветва-3

Въпрос:

Мисля, че скоро напълно ще потънем в кредити: мъжът ми взима кредитни карти (кара и мен) една след друга, вместо да си потърси друга работа. Страх ме е, че толкова ще задлъжнеем, че няма да има никакъв начин да се издължим… Как да го убедя да спре? Д.К., 42 г.

Отговор:

Д.К., семейството ви е подложено на изпитание!

Затъването в кредити и неспособността за издължаване, което често следва неразумната употреба на кредитни карти, е сред най-рисковите фактори за разпад в семейните взаимоотношения. Изключително важно е за Вас да осъзнаете, че пристрастяването към кредитите е форма на зависимост, по същия начин, както са хазарта или зависимостта от алкохола. Подобен тип поведение може да вкара и двама ви в трудно поправима финансова зависимост, особено при този тип заеми, за които са характерни високите лихви.

Не можете да си позволите да чакате и минутка повече – създайте подходяща атмосфера за провеждане на разговор и споделете със съпруга си, че настоявате да прекрати издаването на нови кредитни карти. Подчертайте също така, че държите да направи всичко възможно, за да си намери нова работа, да покрие задълженията и да подсигури нуждите на семейството. Ако не откликне, опитайте се да въвлечете и странични хора, благоразположени роднини, а защо не и намесата на брачен консултант. Направете всичко, което е по силите ви, за да спрете това неразумно поведение.

Стоян Георгиев

 

Търсиш как да преживееш по-високо ниво на близост в отношенията? Свали тази безплатна тест-стратегия оттук!

 За информация и записвания за семейно консултиране се обадете на тел. 089 991 0692.

Авторските права за материала са на сп.“Журнал за жената“. Публикувана с разрешение.

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.

 

Tags: