средна-възраст

Наскоро прочетох за една 54-годишна жена, която се върнала отново на училище, за да осъществи своята детска мечта – да стане медицинска сестра. Като дете за теб е лесно да мечтаеш. Моята осемгодишна дъщеря желае като порасне да стане лекарка, балерина, певица, художничка. Повечето от нас вероятно имат подобен списък от желания. След време, обаче, достигаме възраст, в която въртележката на живота затръшва вратата за много от нашите мечти. Те остават скрити някъде там, в дълбините на нашето сърце.

Зрялата възраст е чудесно време да се протегнем отново за желанията, които са останали у нас, да отърсим праха от тях и отново да ги съживим. Рей Крок отваря първия си ресторант „Макдоналдс“ на 53-годишна възраст. Фани Кросби е написала повече от 8 000 песни през живота си, като първата от тях е създадена, когато Фани е била на 44 години!

Ако се намираш именно в този етап от живота си, ето как можеш да започнеш:

1. Установи от какво все още се вълнуваш;

2. Кои са онези неща, които привличат сърцето ти, след известно време – провери ги отново! Възможно ли е да ги осъществиш реално – все пак не си вече на 20 години. Има някои професии, които се влияят от възрастта;

3. Направи стъпка към осъществяването на мечтите си и гледай какво ще се случи! Понякога всичко, от което се нуждаеш, е да направиш няколко малки стъпки, за да извършиш след това и голямата по-сериозна стъпка;

4. Бъди оптимист и не се предавай!

Ако търсите ефективна семейна програма, която ще Ви помогне да изградите удовлетворяващи семейни отношения, присъединете се към нашата "Семейна академия". Програмата съдържа 12 видео-урока, заедно с учебник от 100 страници и засяга сфери като общуването, секса, финансите, децата, комуникацията с разширеното семейство и мн. други.
Линк за достъп до видео-програмата "Семейна академия"

Ако вече сте закупили "Семейна академия", проверете на коя от 6-те стъпки от цялостната ми семейна програма се намирате, за да мога да съм максимално полезен в семейната ви ситуация.

За информация и записвания за семейно консултиране се обадете на тел. 089 991 0692.

Много фирми вече предпочитат жени на улегнала възраст, с отгледани деца, с опит в професията. Мобилността и прекалените амбиции на по-младите уморява някои работодатели и те предпочитат да вземат жена на средна възраст, но за по-дълго време.

Никога не е късно да започнеш!

Снимка: Иво Орешков

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.