24 декември 1492.

Най-големият от трите кораба на Христофор Колумб, Санта Мария, изследвал крайбрежието на Карибско море…

… когато екипажът слезнал да празнува на сушата…

След две безсънни нощи, Колумб (който бил останал на кораба) предал руля на кормчията и се отправил към спалното помещение… само за да разбере, че малко след неговото оттегляне, кормчията е направил нещо,

което капитанът винаги е намирал за недопустимо:

Оставил е само юнгата да наглежда кораба, а рулят е оставен на…

… случайността.

Вероятно много от нас знаем края на историята – корабът се разбива в риф около брега и Колумб е принуден да потопи кораба, оставяйки 39 мъже на брега, които при следващото си идване намира…

… мъртви.

Каква е връзката на тази история със семейния живот?

Голямата част от клиентите ми казват: “Стоян, аз си мислех, че веднъж щом съм намерил моя спътник в живота, нещата ще се случват от само себе си.”

Хм, не непременно.

Когато намерим нашия спътник в живота, ние просто се отправяме на плаване към непозната земя.

И е важно да държим руля на нашия брак ЗДРАВО!

Opt In Image
Две книги за цената на една!
Не пропускай най-важната задача като родител!

Подобри своите отношения с децата у дома.

 

 

Ако оставим кораба на живота в ръцете на случайността, много вероятно е да го разбием в рифовете, понякога дори и в най-неочаквания за нас момент.

Е, кои са съставките на руля, който трябва да държим постоянно, така че да не се разбием в рифовете на житейските обстоятелства?

Нека обясня…

Р.  Разбери колко важно е времето заедно. Един от най-бързите начини да разбиеш отношенията с твоя съпруг или съпруга е да спреш да плануваш целенасочено време заедно. Обикновено липсата на плануване на дейности за положителни изживявания завършват с тяхното пренебрегване. Тогава настъпва процесът на отдалечаване.

У.  Установи принципа на пълна прозрачност. Искаш да изгубиш доверието на партньора си? Тогава спри да споделяш активно информация за твоето минало, настояще и бъдеще. Доверието се изгражда тогава, когато сме напълно прозрачни един пред друг.

Л.  Лети над ограниченията. Имам предвид – не позволявай на досадните черти от поведението на твоя партньор да те поставят в кутия. Вярвай най-доброто за него/нея. Научи се да прощаваш. Не пренебрегвай близостта и секса. Бъди постоянен в поддържането на интимност. Всеки ден насърчавай своя партньор!

Дръж здраво руля на семейството, стой и бъди постоянен…. и очаквай нови картини и необятни земи за брака си!

Opt In Image
Две книги за цената на една!
Не пропускай най-важната задача като родител!

Подобри своите отношения с децата у дома.

 

 

 

Tags: