как-да-разберем-жените

Дали наистина разбираме ценността на съпругата си и това, което тя прави за живота на децата у дома?

Не е трудно да разберем, че жените се различават доста от мъжете в много сфери.

Често тези различия са причина за конфликти. А когато дойдат децата те още повече излизат наяве:

  • различия относно възпитанието;
  • определяне на задължения за децата;
  • препоръка за работа или време в къщи и т.н.

Особено важно е да оценяваме и приемем различията помежду ни. Това ще даде добър пример на децата, които искат истински образец за родителство, нуждаят се от прямо общуване без гримаси – да разберат, че не е най-важното кой е прав, а това, че общувате любезно, без нараняване и нападки един срещу друг.

По този начин ще им направите чудесна услуга и те ще видят как изглежда един силен и успешен брак, пълен с любов и зачитане.

Ето и три напътствия как да разберем по-добре съпругата си:

1. Научи се да приемеш и оцениш емоционалните нужди на жена си.
Свържи се с нея не само с разговор, но и в мислите си – покажи, че я слушаш. Жената силно оценява мисловната и емоционална въвлеченост на половинката си. Покажи вниманието си и с романтични жестове. Помисли какво я вълнува най-много?

2. Научи нейния „език на любовта“.
Кое я кара да се чувства най-обичана? Времето заедно, подарък, физическо докосване? Действие или подходящо отношение? Ако обича подаръци, а ти я водиш постоянно на ресторанти, вероятно биха се разминали очакванията ви. Ако обича разходки, а я водиш на кино заради себе си, може и да не чуе нежния ти глас. Опитай се да вникнеш в нейния свят и излез малко от своя.

3. Говорете за очакванията си.
Не може да имаш успешен брак или да бъдеш добър родител, ако не говорите заедно с жена си за достигане на общи цели. Попитай я „Как си представяш успешния брак?“и разсъждавайте заедно. Изясни за себе си нейната позиция и почни да действаш.

Opt In Image
БЕЗПЛАТЕН РЕСУРС!
12 индикатора за успешен брак
Използвайте този списък с индикатори, който ще помогне да определите бързо силните и слабите области на развитие в отношенията с партньора!

arrow (6)

Снимка: Иво Орешков

 

Tags: