С тази статия бихме искали да помогнем на семейства, които копнеят да имат ред и успех в живота си и следователно, желаят повече мир и спокойствие.

Да се изправим срещу посредствеността в отношенията е предизвикателство и от всяка двойка зависи да реши дали това ще се случи или не.

Нека сега ви дадем някои практични съвети, как да мечтаете заедно, да прекарвате време заедно и да планувате предстоящи събития през годината.

Ключът се съдържа в думата „отделяне“.

Подобна инициатива е много здравословна и често пъти се оказва жизнено важна за успешното развитие.

Безспорна необходимост за всяка двойка е да се отдели и да вземе специално време през годината – в началото на годината, на годишнината от сватбата или когато е удобно за двамата.

Разберете, че за вас е решаващо да избягате някъде на усамотено място, да се откъснете от ежедневието, да оставите децата на някого и да бъдете само двамата, дори и всичко да изглежда перфектно в брака ви.

Разбира се, това може да стане и на ресторант или кафе в приятна обстановка, където да можете да разговаряте и пишете за няколко часа.

Казваме „пишете“, защото, ако не отразите черно на бяло вашите мисли и цели, това може да остане само във въздуха и нищо да не се случи.

Изисква се усилие от ваша страна да си напомняте и отстоявате целите и мислите, които сте споделяли помежду си.

Тук е мястото да споделим как правим „отделянето“ в нашето собствено семейство.

Ние предпочитаме да избягаме в хотел извън града или в друг град на непознато място за ден-два.

Тъй като вече правим подобни целенасочени пътувания от години, винаги, когато се обърнем назад, установяваме, че тези пътувания са се отразили много благоприятно на брака ни и са ни донесли невероятно удовлетворение.

Това ни помага да разберем върху какво ще работим заедно, какво искаме да се промени между нас и как ще си прекарваме по-забавно.

Може да започнете с честно споделяне как е била за всеки един изминалата година, какво ви е харесвало и какво не ви е харесвало между вас двамата, а също и как виждате развитието на децата си.

Един честен и откровен разговор ще ви помогне за следващите стъпки към вашия щастлив семеен живот, а такъв живот, наистина, съществува!

Opt In Image
БЕЗПЛАТЕН РЕСУРС!
12 индикатора за успешен брак
Използвайте този списък с индикатори, който ще помогне да определите бързо силните и слабите области на развитие в отношенията с партньора!

arrow (6)

Започнете с разпределение на предстоящите събития основно като: 

1. Неща, които трябва да свършите и:
2. Неща, които харесвате, и за които си мечтаете.

Към първите се включват задължения, като сметки, ремонти, предстоящи курсове, изпити, покупки и т.н.

Това е първото и най-елементарно ниво, тъй като с подобни проблеми  се сблъскваме всички, но ако останем само на това ниво, ние ще пропуснем най-вълнуващото – целите, предпочитанията, мечтите.

Някои си казват – е, как да мечтая, като не съм си платил сметките, не съм се наял добре…. – и точно тук грешат.

Едно от най-красивите неща в успешния брак е взаимоотношението между двамата – споделянето не само на трудностите, но също и на мечтите.

Толкова неща в живота започват от една мечта, едно споделяне, едно желание.

Един от най-успешните лидери в историята –  Уинстън Чърчил, в най-трудния момен от живота си – без нови цели, отхвърлен от почти всички, се отдава на усамотение със семейството си и на живопистта.

Щастливият му семеен живот (имал е съпруга, която го подкрепяла и насърчавала, осигурявала ведра атмосфера, в този труден за него период) се оказал основният двигател на по-нататъшния му успех.

Ако искате да започнете свои собствени семейни отделяния, задайте си следните въпроси:

  • „Какво харесваме да правим?“,
  • „Как да осъществим мечтите и целите си конкретно, за да сме сигурни, че няма да останат само фантазия?“,
  • „Как да се справим с проблемите при общуването помежду си?“

Това са все въпроси, на които можем да обърнем внимание. Ами ако единият от нас е музикант и свири на тромпет, а другият няма представа от музика –  как е възможно изобщо да намерим общ език?

Много двойки стигат до решение за развод, в резултат на липса от усилие да бъде разбран другия и се извиняват с „несходство на характерите“.

За да не влезете и вие в тази категория, започнете да се интересувате от областта на другия – сигурно няма да се научиш да свириш на тромпет, но може да предложиш на мъжа си да отидете на концерт заедно, особено ако той го харесва.

Или пък започни да четеш някои книги в сферата на жена си – например, тенденция в прическите и почнете да коментирате.

Винаги  можете да намерите начин да си прекарате хубаво, интересно и забавно, стига да го пожелаете. Парите не са определящото за това!

Малко повече творчество и можете да намерите начини за забава – спорт, туризъм и т.н.

Напишете си желанията, излейте сърцата си един пред друг, помечтайте си и за далечни цели, които искате да видите и ще ви очаква една вълнуваща година.

Предлагам ви също и целите, които ние си поставяме като семейство през всяка година:

1. Задаваме си честно въпроса, какво не харесваме в другия, след което го написваме на хартия. През следващата година прочитаме проблема и даваме отчет и оценка един пред друг как сме се справили. Същевремено си начертаваме цели за следващата година – неща, които искаме да видим у нас като двойка.

2. Пишем си конкретно целите, свързани с развитието на децата ни. По колко време ще им отделяме? Какви навици искаме да видим изградени у тях? Как да го постигнем?

3. Какви са нашите финансови цели за следващата година? Как ще го постигнем?

Убедени сме, че този материал ще спомогне за развитие в твоя брак – пиши ни как това е спомогнало за растеж в семейния ти живот!

Opt In Image
БЕЗПЛАТЕН РЕСУРС!
12 индикатора за успешен брак
Използвайте този списък с индикатори, който ще помогне да определите бързо силните и слабите области на развитие в отношенията с партньора!

arrow (6)

 

Tags: ,