Стойне-Василев

Стойне Василев е основател на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България – www.SmartMoney.bg. Има повече от 11 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Неговата мисия в живота е да помага на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансова си грамотност. Подкрепата на съпругата му и радостта, която му носи малката му дъщеря са наградите, които му дават стимул да продължи напред.

Semeen.com: Най-накрая, Стойне – цялостен курс за лични финанси! Кое те накара да предприемеш нещо подобно?
В предишните години съм организирал, заедно с партньори, еднодневни или двудневни курсове по лични финанси. Това време, обаче, не е достатъчно, за да се обхванат всички теми, свързани с управлението на пари. По тази причина през месец март 2014 година стартирахме първия в България наистина цялостен курс по лични финанси „Какво не ни казва Кийосаки?”, който се оказа много успешен като посещаемост – между 30 и 35 души в отделните модули. За мен, по-важното е, че голяма част от участниците промениха нагласите и навиците си, свързани с личните си финанси. Когато започнахме първото издание на курса, почти всички имаха малки спестявания в банкови депозити. Сега уверено управляват парите си и инвестират в различни инструменти, като стават все по-богати с всеки изминал ден.

Постарали сме се второто издание на цялостния курс да е още по-полезно, с повече реални казуси и примери от практиката на лекторите.

Стойне-Василев-финансов-консултант

Semeen.com: Какво в крайна сметка не ни казва Кийосаки?
Светът заговори за лични финанси през 1997 година, когато Робърт Кийосаки публикува книгата си „Богат татко, беден татко”, в която през личната си история дава основните принципи при управлението на парите. От тогава милиони хора са чели неговите книги и са играли неговите образователни игри. Аз също съм чел книгите му и съм играл „Потоци пари”. Да, те са доста мотивиращи, но са приложими най-вече за САЩ и то само в определени периоди от развитието на икономиката. За пример ще ви дам неговия начин за забогатяване чрез инвестиране в недвижими имоти. Той е купувал с ипотечен кредит апартаменти, които е отдавал под наем и с него е покривал месечната вноска по кредита и си е осигурявал нетен паричен поток. Тази схема е почти невъзможна в момента в Америка, а какво остава за България.

Именно това беше нашата идея – да приложим принципите на Кийосаки в България през 2014 година. По време на курса даваме отговори на много въпроси, на които г-н Богат татко не е отговорил. Най-важният въпрос, на който търсим отговор през всички модули от курса е „Как?” – Как да инвестирам в акции? Как да стана финансово независим? и други.

Стойне Василев в Баркод

Semeen.com: Кои са най-големите ползи, които участниците ще получат по време курса?
Най-големите ползи, които ще получат участниците са проверени от времето принципи, стратегии и методи за управление на техните пари и увеличаване на тяхното богатство. В рамките на 10 модула, 20 обучения и повече от 30 часа, лекторите на курса ще предадат техните опит и знания, напълно приложими в България. Всеки от тях е професионалист в своята сфера и всичко, което ще представи на курса е проверено в практиката.

Освен това сме предвидили и 3 работилници, в които ще разглеждаме реални казуси и примери, зададени от нашите участници, защото както е казал Конфуции „Чух и забравих. Видях и запомних. Направих го и го разбрах”.

Но, най-голямата полза, според мен, не са толкова знанията, които ще получат участниците в цялостния курс по лични финанси „Какво не ни казва Кийосаки?”, а това, че той действа като катализатор за преодоляване на пропастта между знания и ефективни действия, които ще ви направят по-богати и ще постигнете целите си.

Започнете оттук: Как да изработим семеен бюджет…

Opt In Image
Стани абонат на нашия блог, за да поддържаш искрата на любовта жива в твоите семейни отношения и да се информираш за актуални събития и оферти!
Абонирай се за безплатни новини...
 

Tags: ,