различия-между-половете

Нови доказателства за различия между половете! Учени от Университета в Калифорния наблюдавали мозъчната активност на двадесет доброволци, докато разглеждали произведения на изкуството, сред които имало приятни и отблъскващи изображения на градове. Te установили ясна разлика между представата на двата пола за красив образ.

Мозъците на мъжа и жената сигнализират за различно възприемане на красотата. Жената използва почти целия си мозък, докато оценява някаква творба на изкуството, а мъжът използва само дясната половина. Тези различия са още едно доказателство за уникалността на половете.

Различните мозъчни реакции на мъжа и жената водят до способността им за управление в пространството. Когато жената взима решение, тя има в предвид както цялостната картина, така и малките подробности, докато при мъжете има влияние само цялостната картина. При жената е развито добре периферното зрение, докато при мъжа праволинейното. Също така, дамите показват най-високи резултати при вербалните и езикови умения. Те свързват по-успешно образите и съответните думи. Едва ли някой се съмнява в тези способности на жените.

Доказателствата на учените могат да ни помогнат да разберем по-добре нашите половинки, което ще ни предпази от множество недоразумения в нашия семеен живот.

Снимка: Иво Орешков

Направи следващата стъпка…

… при справяне със семейните предизвикателства!

Кликни тук, за да получиш нашия [Аспирин за семейни проблеми]

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.