пълни-деца

„Годините на кръвоносната система“ на тези деца били като на 30-годишни.

Пълните деца, на възраст около 10 години, имат артерии като на 45 годишни и повече сърдечни аномалии, които увеличават значително риска от инфаркти. Това заявяват американски лекари, направили ултразвукови тестове на конференция на Американската сърдечна асоциация.

Всяко трето дете в Съединените щати е с наднормено тегло, а всяко пето е много пълно. Ситуацията у нас също е много тревожна – по последни статистики: всяко пето българче е с наднормено тегло и сме на шесто място в Европа по брой на затлъстели деца.

Доста родители смятат, че детската пълнота ще се стопи, след като порастнат. Но проучванията сочат точно обратното – „пълните деца“ стават „пълни възрастни“ и това е причина за много здравословни проблеми.

Изследвани са около 70 деца между 10 и 16 години като е взет безболезнен ултразвуков тест за дебелината на стените на главната артерия на врата. На повечето от тях /сред които доста пълни/ нивото на холестерола било над нормалното. Използвани били таблици като за 45-годишни хора, които често показват същите резултати.

Д-р М.Клос – специалист по превенцията от Университета за сърдечни болести в Ню Йорк, заявява, че детската пълнота не е само козметичен резултат при децата.

„Ако погледнете менюто за обяд в повечето училища, няма да останете изненадани“ – казва той. Големите дози храна и физическата неактивност са довели до това прекомерно напълняване“.

В нашата страна проблемът е по-скоро вредната храна, която се предлага на децата – пържени закуски, различни чипсове, много сладко, студена и суха храна и т.н.

Родители, заслужава си да внимаваме какво даваме на нашите деца и да им сложим граници, макар и това да не се одобрява от самите тях и околните!

Направи следващата стъпка…

… при справяне със семейните предизвикателства!

Кликни тук, за да получиш нашия [Аспирин за семейни проблеми]

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.

 

Tags: