problemi-hranene-teenagers

Според правителствено проучване, повече от половин милион тийнове в Съединените Щати имат проблеми с яденето, но само някои намират решение на проблема.

За изследването е използвана национална извадка от 10 000 млади хора на възраст между 13 и 18 години, като са взети предвид и обстойни анализи на разстройствата с храненето. Интервютата се провеждали в продължение на повече от две години.

За повече от 1,5% от порасналите деца, гуляят е нещо обичайно. Под 1% имат болимия, а 0,3% страдат от анорексия. 3% са имали едно от посочените разстройства през живота си. Други 3% от запитаните тийнове имали съответните симптоми, но не стигнали до посочените проблеми.

Повече от половината от запитаните тийнове с проблеми при храненето имали депресия, страхове или други психически разстройства. Значителен брой също споделили мисли за самоубийство или за нападения над други хора.

Катлийн Мерикангас от Националния институт за психическо здраве в САЩ смята, че резултатите подчертават сериозността на проблемите с храненето по време на тийнейджърските години.

Снимка: Иво Орешков

Направи следващата стъпка…

… при справяне със семейните предизвикателства!

Кликни тук, за да получиш нашия [Аспирин за семейни проблеми]

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.

 

Tags: