проблеми-в-детството

Емоционалните проблеми през детството имат продължително влияние върху индивидуалността и социалните отношения. Намаляват се възможностите за установяване на трайни връзки.

Анализирани са голяма група местни британци от тяхното раждане до петдесетата им годишнина. Учените открили,че семейните доходи на хората с емоционални проблеми в детството са с 1/4 по-ниски към петдесетте им години в сравнение с онези, които не са имали подобни проблеми.

В добавка, детските емоционални проблеми могат да бъдат забелязани по-късно в живота, изразяващи се в липса на ценностна система, по-малка вероятност за брак или нестабилни лични взаимоотношения.

„Тези открития демонстрират, че наличието на психологически проблеми в детството могат да имат негативни влияния върху развитието на индивидуалния живот много повече, отколкото здравните проблеми по време на същия период“, казва Дж.Смит, един от авторите на изследването и старши икономист в Rand Co. – организация с нестопанска цел. Усилията за откриване на проблемите с психиката по-рано в детството могат да донесат големи икономически ползи по-късно в живота.

По-ранно проучване на Смит описва цената (2,1 трилиона щатски долара) платена през целия живот на засегнатите през периода на детството американци.

Друг повод за безпокойство е увеличаващото се ниво на хората с емоционални проблеми едновременно и в Англия, и в САЩ. Децата с подобни здравословни проблеми показват намалени когнитивни способности като възрастни, вероятно защото посочените негативни преживявания ги затрудняват да се концентрират и да запомнят, казват учените.

Снимка: Иво Орешков

Направи следващата стъпка…

… при справяне със семейните предизвикателства!

Кликни тук, за да получиш нашия [Аспирин за семейни проблеми]

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.

 

Tags: