бедни-семейства

Международно проучване, сочи, че пренебрегването на семейната институция е пътека, която води към бедността.

Наскоро Институтът за брака и семейството в Канада провел ново проучване – „Индивидуални решения, държавни цени: Колко ни струват разрушените семейства като цяло?“, представяйки връзката между бедност, семейство и правителство.

Авторите, Ребека Уолбърг и Андреа Мрозек, пресметнали разходите, които държавата прави под формата на социални помощи за разрушените семейства, детски надбавки, разходи за жилища. Общата сума отива към 7 милиарда долара годишно.

Също установили, че ако броят на тези домакинства намалее на половина, минималната сума за спасяването им ще е около 2 милиарда долара годишно. По-задълбоченият анализ показва зависимостта между броя на разрушените семейства и социалните помощи. Откритието се отнася не само за Канада, но и за други страни. При самотните родители е по-голяма вероятността да живеят на социални помощи. Разбира се, най-големият проблем при тези домакинства е емоционалният ефект от раздялата между отделните членове според авторите. А фискалните разходи са доказани и лесно могат да се установят.

Проучването осветлява приноса на силните, устойчиви семейства за стабилните икономики. „Ако ние сме сериозни относно намаляване на бедността, особено на децата и жените“ казват учените, „трябва да адресираме ефектите, които носят разбитите семейства“. Нужно е да преосмислим стойността, която носи семейната среда и това децата да отраснат в устойчива атмосфера, заобиколени от двамата биологични родители.

Канадската статистика показва намаляване на съпрузите, сключили брак и увеличаване на самотните родители.

Снимка: Иво Орешков

Направи следващата стъпка…

… при справяне със семейните предизвикателства!

Кликни тук, за да получиш нашия [Аспирин за семейни проблеми]

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.