как-да-успеем-в-живота-рисунка

Това е Част 1 от поредица, състояща се от 3 части, посветени на твоята личностна и кариерна реализация.

  • Част 1 (Намираш се тук): Как да успеем в живота без да губим фокус върху най-важното?
  • Част 2: Как да приоритизираме?
  • Част 3: Моята стратегия за успех и повече баланс в живота

Хората често се питат какво представлява успехът.

Питайте средностатистическия човек и той ще ви каже, че за него да си успял е да имаш добра заплата, къща, кола, жена и деца.

Какво обаче се случва, когато тези мечти бъдат постигнати?

Ако твоята най-висша цел в живота например е кариерната реализация, ти можеш да пропуснеш най-голямото щастие в живота – да се радваш на удовлетворяващи живот с твоя партньор и деца.

За други семейството не означава много.

Създателят на веригата от ресторанти „Макдоналдс“ Рей Крок е известен със своята любима фраза: „Моите приоритети се намират в следния ред – първо: Бог, второ – моето семейство; трето – хамбургерите. Когато отида на работа, тези приоритети се обръщат“.

Въпреки феноменалния си бизнес- успех, Крок остава неудовлетворен в своя семеен живот именно заради тази своя философия.

От друга страна, известният американски педиатър Бенджамин Спок, който пък оказа влияние върху милиони родители по целия свят с книгите си за отглеждане на децата, се оказа в незавидно положение, когато собствения му внук се самоубива, а той преживява развод след 48 години брачен живот.

Успехът в една област не означава, че ти автоматично ще имаш успех в друга, дори и да си световен авторитет.

Важно: Засягам темата в повече детайли в моето училище за лично и семейно удовлетворение „Повече от успешен“. Научи повече за програмата оттук »

Незначителни хора – феноменални успехи

Вглеждайки се в историята, ще видим, че светът често е бил променян от на пръв поглед незначително изглеждащи и невзрачни хора.

Това би трябвало да ни мотивира да повярваме, че ние също можем да променим света в периода на нашето земно съществуване към по-добро.

Когато индийският лидер Махатма Ганди пристигнал в Италия и диктаторът Мусолини научил за това, той заявил:

„Доведете го при мен. Този незначителен човек със своето дръгливо магаре постави на колене цялата британска империя.“

Въпреки скромния си начин на живот на Ганди, великият учен Айнщайн казва за него след трагичната му смърт:

„Идващите поколения едва ли ще повярват, че някога е съществувал подобен човек от плът и кръв.”

Opt In Image
Две книги за цената на една!
Не пропускай най-важната задача като родител!

Подобри своите отношения с децата у дома.

 

 

Какво е успехът за теб?

Нека споделя с теб моята лична дефиниция:

Успехът е да промениш света към по-добро за времето на твоя живот на тази земя.

Липсващата брънка

През 90-те години на миналия век някои авторитети в областта на мениджмънта започнаха да поставят акцент върху важността от установяване на баланс между личния, семейния и професионалния живот.

Световни авторитети по изграждане на умения за живота като Стивън Кови ни казват, че за да се развиваме адекватно, следва да поддържаме разумен баланс между тези категории.

Вероятно най-голямата пречка за много хора да постигнат своите цели в живота е липсата на реален паричен поток, с който да спонсорират мисията си.

Фокусът върху нашите финансови резерви следва да бъде приоритетен, защото трудно ще стигнем далеч, ако непрекъснато живеем в недостиг.

Все пак, не всичко в живота се крепи на пари…

Ако единственият успех в живота беше изкуството да се правят пари, тогава нямаше да имаме толкова неудовлетворени бизнесмени.

Срещал съм се с немалко от тях.

През 1923 г. в Чикаго се състояла важна среща, на която присъствали едни от най-успешните бизнесмени – президентът на най-голямата компания за комунални услуги, най-голямата петролна компания, най-големият търговец на зърно, президентът на нюйоркската стокова борса, член на президентският кабинет, шефът на най-големият монопол в света и президентът на банката за международни инвестции.

След 25 години никой от тези успешни индивиди не е вече успешен – двама се самоубват, един остана без никакви пари, друг полудява, а останалите двама умират без никакви пари в чужбина.

Всички те владееха изкуството да се правят пари, но не знаеха как да направят живота си успешен в цялата рамка на своето съществуване!

Те не съумяха да се протегнат към нови хоризонти, когато собствените им мечти се изпълниха.

Какво е за теб успехът?

Виж също статия 2 от поредицата ми и ще се радвам да споделя с теб повече.

Opt In Image
Две книги за цената на една!
Не пропускай най-важната задача като родител!

Подобри своите отношения с децата у дома.