ползите от водата

Ако и ти си като мен, вероятно рядко се сещаш да пиеш вода, затрупан от купчина семейни ангажименти и работни отговорности.

Колкото и здравословно да се опитваме да живеем, трудно могат да се компенсират липсите за организма, ако е налице ежедневното му лишаване от чиста вода.

Защо?

Огромна част от конструкцията на нашите тела съдържа течност. Ние сме огромни, водни балони! Ако можехме да премахнем водата от тялото ни, щяха да останат буквално няколко килограма кости 🙂

Тъй като се чувствам значително по-добре подготвен да засегна темата със семейното здраве (отразява се на всички у дома, нали?)…

… искам да подчертая вероятно най-пренебрегваната стъпка в тази посока:

Редовно, ежедневно пиене на поне един литър чиста вода.

Високо кръвно налягане, проблеми с бъбреците и черния дроб, вируси и дори рак, могат да бъдат повлияни от изграждането на стабилен навик в тази посока.

Навикът да пием редовно вода, би трябвало да бъде съпътстван и от ограничаването на субстанции, и храни, които ни обезводняват.

Ето някои ФАКТИ по отношение на водата:

  • Твоето тяло представлява 85% течности, като само мозъкът се състои от 75% течности;
  • Ние губим литър вода на ден само чрез дишането;
  • Чистата вода има способността да изхвърля токсините и отровите от цялото ни тяло;
  • Водата се смята за универсален разтворител, която абсорбира и разтваря множество вредни субстанции.

Ето защо, не трябва да допускаме да преустановим пиенето на ЧИСТА вода всеки ден.

Подчертавам думата „чиста“, защото в днешно време не е толкова лесно да намерим такава. Налице са все повече сведения, че голяма част от източниците на питейна вода са замърсени с индустриални химикали.

Хлорираната пък (с цел елиминиране на бактериите) вода, има доказани свойства в производството на канцерогенни вещества, като диоксин например.

С бутилираната вода (съдържаща се основно в пластмасови бутилки) ситуацията не е много по-различна.

Надявам се, че не трябва да те убеждавам да намериш начин, с който да пречистваш водата за своето семейство, тъй като съдържанието на водата днес може да съдържа цяла гама от химикали, натрупани за последните 150 години от началото на индустриалната революция насам.

Ти и твоето семейство имате нужда от чиста, пречистена (и по възможност алкална, обогатена с кислород) вода.

Чувствам се отговорен да предложа нещо полезно в тази посока… Свали фото-книгата по-долу, надявам се този скромен подарък да донесе повече яснота по темата!

Opt In Image
Две книги за цената на една!
Не пропускай най-важната задача като родител!

Подобри своите отношения с децата у дома.