КАПКАТАВ деня на сватбата си младото момче попитало баща си – „Татко, какво е нужно, за да бъде брака ми дълъг и щастлив, как да запазя чувствата ни, такива каквито са днес, през следващите години?“

Бащата дълго мислил преди да отговори:

„Синко, чувствата постоянно се менят: през първите години всичко ще тече по мед и масло, но след време ще има дни, в които ще се чудиш как си могъл да се ожениш за тази жена…

… ще се съмняваш в чувствата си постоянно.

Сега плувате в океан от щастие, плискате вода навсякъде, гмуркате се, играете, радвате се един на друг, като деца, но добре е да помислиш и за бъдещето си.

Помни, че колкото и вода да изплискате, в началото трябва да си оставиш за всеки ден по капка любов, капка разбирателство, капка загриженост, капка съчувствие, капка радост, капка спонтанност, капка мечтателност, капка устременост, капка доброта, за да продължите да плувате заедно през годините.

Когато някоя от тези, капки се изпари, животът ви ще става по-труден, затова помни: дори да имаш само по една капка от всичките, ще бъдеш щастлив до края на дните си с тази жена.

Усетиш ли че нещо не върви, както трябва, помоли я да ти даде капка любов или капка разбирателство, или капка доброта, каквото ти е нужно. Ако те разбере, тя ще намери начин да ти я даде, ако няма дори капка любов или разбирателство, не може да има семейство.

Нужно е съвсем мъничко, за да се чувстваме добре и спокойни…

Когато си жаден, дори само една глътка може да те спаси, така е и в брака – дори само една капка разбирателство или любов, може да те спаси, за да продължиш напред.

Когато ти е най-трудно, първо ти дай по капка от всичко, което ти казах – ако успееш, ще успее и тя, помни, че ако ти не можеш да дадеш, няма да може и тя да ти даде нищо, любовта ви ще пресъхне и увехне.

Затова всеки ден я поливай с вълшебните капки – любовта и чувствата ви ще стават все по-силни от ден на ден.“

Момчето се усмихна и си обеща да следва бащиния съвет, защото виждаше, че неговите родители и до ден днешен живееха щастливо, явно бяха успели да запазят от вълшебните капки.

Случвало се е тайно да им завиди, виждайки възрастните си родители да се разхождат хванати за ръце, като влюбена двойка, но сега вече знаеше тайната на щастливия брак и още по-нетърпелив и радостен хукна към своята булка.

Вижте също историята-притча „Прахосникът и скъперникът“

Направи следващата стъпка…

… при справяне със семейните предизвикателства!

Кликни тук, за да получиш нашия [Аспирин за семейни проблеми]

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.

 

Tags: ,