весела-величкова

Съвсем скоро предстои да издадем нова детска книга с истории, чиято основна цел е да събира семействата заедно и да допринесе за по-силна семейна идентичност. Радваме се, че авторът на „Габи, Мечи и важните приказки“ – Весела Величкова, отдели от ценното си време, за да сподели с нас това интервю  

Би ли споделила няколко думи за себе си ?
Не зная какво точно да разкажа за себе си. Аз съм жена, майка, която постоянно се учи как да получава всичко, което иска в живота си и да го споделя с другите. Благодарна съм за всеки етап от моя живот, дори за всяка трудност и неуспех, защото те са ме довели там, където съм в момента. Радвам се, че най-после открих това, с което искам наистина да се занимавам. Надявам се онова, което пиша, да достига до хората по някакъв начин и всеки да намира нужното за него в момента; да открива отговорите, които търси.

Как избра да се развиваш като писател?
Винаги съм обичала да пиша. В един момент просто почувствах, че искам да споделям и с други хора вълнуващите ме мисли и изводите, до които съм достигала. Ще ми се нещата, които пиша, да докосват хората и да им помагат, да бъдат като някакъв проблясък, светлина, която да ги насочва по-най добрия за тях път. Ежедневно изпадаме в трудни ситуации, постоянно сме изправени пред някакъв избор, но когато човек попадне на правилното изречение, дори само едно изречение може да промени живота му, да го насочи в друга посока, да му даде кураж и смисъл да продължава да търси онова, за което мечтае.

Кое те накара да се насочиш към истории за цялото семейството?
Новата ми книга се състои от две части. В  първата част са описани взаимоотношенията на едно малко момиченце с неговото семейство. Детето се опитва да научи възрастните на много неща, да им припомни други, които те добре знаят, но отдавна са забравили, да им напомни, че няма нищо по-ценно от семейството.

Връзката между членовете в семейството и между поколенията е безценна и остава за  цял живот. Когато едно дете расте в семейство, в което цари любов и разбирателство, то я усеща, попива от нея завинаги. Любовта, която получава от родителите си, от баба и дядо, остава завинаги в спомените му. Самата аз съм израснала в прекрасно семейство. Може би факта, че в момента не живея в България още повече ме подтикна да пиша за семейството, защото човек където и да отиде, винаги копнее да се завърне в своя дом, където да го посрещнат с усмивка родителите му. Това са безценни мигове.

Втората част е под формата на приказки, разказани от мечето Мечи – най-добрият приятел на Габи. Мечи учи Габи и всички нас на най-важните неща в живота.  Това са темите за Бог, Душата, Мечтите, Интуицията, Живота, Любовта, Смелостта и др. Книжката е предназначена, както за деца, така и за възрастни. Важните приказки се редуват с по-обикновени, за да може всяка дума да бъде усвоена по-лесно. Думите имат силата да лекуват душите ни и затова всичко трябва да бъде добре преценено.

Кое прави книжката „Габи, Мечи и важните приказки“ уникален продукт за българския пазар?
Може би това, че повечето от нещата в нея са истински. Момиченцето Габи всъщност е дъщеря ми, която наистина ежедневно споделя всичко с най-добрия си приятел Мечи, нейното мече. Книжката е уникална, защото ни припомня всичко онова, което сме скрили дълбоко в душите си. Помага ни да надникнем отново там, да си припомним, кои сме и да погледнем на хората около нас по рзаличен начин – с любов и благодарност, защото всеки един ден е безценен. Да осъзнаем, че децата ни са много повече от деца, те са нашите учители, да се научим да ги слушаме и разбираме, защото  винаги ни казват истините, които трябва да усвоим. Не случайно, едно дете се ражда в точно определено семейство. То има цел, която трябва да изпълни и да помогне на нас, възрастните, да преминем през различни трудности и да усвоим уроците, които са ни нужни. Никога не бива да забравяме, че ние можем да учим децата си да пишат и да смятат, но те ни учат на нещо много по-важно и безценно – учат ни как да живеем и да се радваме във всеки един момент от живота си, как да даваме и получаваме любов. Неща, които много от нас с времето забравят.

Какво би пожелала на нашите абонати?
Бих пожелала на вашуре абонати ежедневно да сбъдват мечтите си. Да мечтаят много и да виждат как живота им се преобразява постоянно. Това е единственото нещо, което зависи изцяло от тях, колкото и да не им се вярва понякога. Всеки от нас притежава уникална способност да привлича нещата, които иска за живота си, но често не знае как да го направи. Начинът, по който мислиш, може да те отведе до твоята мечта, а ако мислиш правилно; вложиш постоянство и убеденост, мечтата ти бързо ще се появи при теб. Пожелавам им също смелост и решителност, за да следват дори най-невероятните си мечти. Споделям с вас и новата ми любима дума: „Чудовалеж“ – нека всеки да я допусне в живота си и да стане свидетел на собствените си чудеса, защото наистина ние сме тези, които ги създаваме. Чудовалежът е период в живота ни, наситен с много положителни случки и събития, поредица от радостни емоции, които сякаш наистина валят. Нека всеки от нас да задейства собствения си чудовалеж.

lead-magnet-vajnite-prikazki

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.

 

Tags: