#Стоян съветва-3

Въпрос:

В.Д., 42 г.: Наскоро се омъжих повторно – имам дъщеря от първия си брак, а вторият ми съпруг също има дъщеря. Не успявам да намеря общ език с нея – все ме обвинява за нещо, крещи, смята, че има повече права от доведената си сестра, защото сме в тяхната къща. Как да се справя с нейното объркване, като моето не е по-малко?

Отговор:

Скъпа В,

В миналото родителите са имали много деца – днес на все повече деца се налага да имат повече родители, както е във вашия случай. Обикновено новият родител трябва да спечели доверието от страна на доведеното дете. Най-често този период трае от 3 до 7 години! Добре е да комуникирате чувствата си с въпросното момиче, като й кажете, че я цените, уважавате и обичате, но се пригответе тепърва да докажете думите си с действия. Също така не падайте на колене да я молите за благоволение – това най-вероятно ще има напълно обратен ефект. Любовта не може да се изисква насила.

Запомнете, че взаимоотношенията идват преди правилата, което означава, че тепърва ще трябва да изграждате приятелство с нея. Постарайте се да комуникирате с новата си дъщеря, че ще очаквате уважение от нейна страна и заедно с партньора си се съгласете върху някои основни правила за поведение, придружени от адекватни и съобразени с възрастта на детето последствия.

Стоян Георгиев

 

Търсиш как да преживееш по-високо ниво на близост в отношенията? Свали тази безплатна тест-стратегия оттук!

 За информация и записвания за семейно консултиране се обадете на тел. 089 991 0692.

Авторските права за материала са на сп.“Журнал за жената“. Публикувана с разрешение.

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.