Здравейте,

Искам да ви споделя, че след раждането на първото ни дете, мъжът ми се промени тотално в отношението си към мен. Само вика, че роднините му били виновни, развалили брака ни. Все намира някаква причина у другите, но не и у самия себе си. Какво да правя?

Мая

Здравей, Мая,

След раждането на дете, става голяма промяна за семейството. Животът се променя тотално.

Преминава се от консуматорския манталитет към жертвоготовно даване. Ако до сега вниманието Ви е било насочено към удоволствията, то от сега времето за тази цел се скъсява значително.

Грижите се уголемяват, удоволствията намаляват. Колкото и да не ни се иска, това е реалността, ако искаме да отгледаме нормално поколение.

При някои семейства след раждане започва още по-силно сближаване и съработване между партньорите.

Но при други се получава обратния ефект – изнервеност, огорчения, раздори.

Защо е така?

Много е важна подготовката и нагласата за тази промяна в живота – идването на едно дете.

Необходимо е да се справим с нашите натрупани огорчения и дефицити.

Нужно е да поемем отговорност. Да се настроим за отделяне на повече време за ДРУГИТЕ.

Далеч съм от мисълта, че ще се справим с всичко, но поне да започнем. Също и при най-разбраните татко и мама идват пушеци от време на време. Това е съвсем нормално.

Под натиска на тези грижи след раждането съпругът ти най-вероятно се бори с егото у себе си. Излизат натрупани огорчения към другите.

Съветвам ви да излете някъде заедно, даже да заминете за ден-два. Отпочинете си, поговорете си за настъпилите промени и как ще продължавате занапред. Отпуснете се и бъдете себе си. Обсъдете и роднините, ако някой ви дразни или контролира, вземете мерки. Не позволявайте да ви се бъркат относно отглеждането или възпитанието на детето.

Opt In Image
Искаш ли да запишеш семейна консултация с мен...
... СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО?

През последните години аз и екипът ми сме имали възможност да се срещнем със стотици семейства и да помогнем на много от тях да възстановят любовта, емоционалната близост и сексуалното си единство.

Ако проявиш интерес към семейна консултация, позволи ми да предложа услугите си СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО!