#Стоян съветва-3

Въпрос:

Съпругата ми все повече напълнява и аз почти съм изгубил физическо желание към нея. Още от самото начало на връзката ни външният й вид малко ме притесняваше. Опитвам се да й намекна съвсем тактично, че прекалява с храната, но тя ми се ядосва. По принцип се разбираме за почти всичко останало – децата, къщата и т.н., но когато стане въпрос за секс, и двамата сме изнервени и ни липсва емоционална връзка.

Какво ще ми препоръчате?

Кирил

Отговор:

Кирил,

Ти вече дефинира много ясно естеството на проблема с последното си изречение – „Липсва ни емоционална връзка“. Ако не се чувстваш близко в емоционално отношение до съпругата си, ако нямаш преди всичко привличане на ниво чувства и душа към нея, трудно ще се стигне до пълноценен секс.

Сигурно ще те учуди отговора ми, но познавам пълни мъже и жени, които са ми споделяли, че нямат никакъв проблем със секса. Говоря съвсем сериозно. Ще ти бъде интересно да разбереш, че мозъкът на мъжете е устроен по такъв начин, че получава силно стимулиране от една и съща повтаряема визия по време на оргазъм. Напълно нормално е след като си имал секс с една и съща жена, да си привлечен от нея и да искаш да бъдеш само с нея. В твоя случай не смятам, че повишеното тегло на жена ти е основният проблем. С това не искам да кажа, че нейния физически вид няма значение или че не се отразява върху секса ви, а по-скоро, че е добре да стигнеш до корена на проблема.

Споделяш, че от самото начало си имал проблем с външния вид на съпругата си, което ми показва, че с времето най-вероятно не си я насърчавал за това, колко добре изглежда, а за жените това е изключително важно, за да откликнат към мъжа. Можеш ли да се поставиш на нейно място? Как би се почувствал, ако осъзнаеш, че си се омъжила за някого, който не те намира за привлекателна? Когато получаваш подобни сигнали отново и отново, накрая си казваш: „Има ли изобщо смисъл да се старая да изглеждам добре, след като той не ме харесва?“ След това започваш да се тъпчеш, за да потушиш болката от нараняването. Виждаш ли – напълняването е симптома, а не проблема!

Боя се, че проблемът се изразява по-скоро в неадекватната комуникация със съпругата ти; в липсата на емоционално свързване и романтика, а също и в насъбралия се помежду ви гняв. Предлагам ти да вземеш целенасочено решение да говориш по позитивен начин за жена си първо пред нея и след това пред другите. Гледай я в очите, купувай й цветя, оценявай я. Кажи й, че се възхищаваш от очите й, например. Повечето жени просто откликват на подобно отношение, с времето започват да разцъфват, както емоционално, така и сексуално. Между другото някои жени могат да свалят от теглото си, ако се чувстват специални и почетени! Тайната на успешните семейства се състои не в заучаването на екстравагантни креватни техники, а в дълбоката емоционална свързаност помежду им – останалото е просто следствие.

Имай предвид, че при някои жени напълняването може да се дължи на чисто хормонална основа, дори и да са готови на най-доброто от себе си, за да отслабнат. Прояви милост към съпругата си, ако това е вашият случай. Освен това, избери да бъдеш партньор на съпругата си в процеса на отслабване. Огромни резултати могат да се постигнат, ако тя се усеща като партньор, а не като обвиняема в този процес. Веднъж щом си спечелил нейното доверие чрез грижа и внимание от твоя страна, можеш да преминеш към по-открит разговор.

Пиши ми, ако отново стигнеш до задънена улица.

 

Търсиш как да преживееш по-високо ниво на близост в отношенията? Свали тази безплатна тест-стратегия оттук!

 За информация и записвания за семейно консултиране се обадете на тел. 089 991 0692.

Стоян Георгиев

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.