#Стоян съветва-3

Въпрос:

Омъжих се преди две години – късно, но така се получи. Имаме едногодишен син. Откак се роди, усещам, че загубих всякакво сексуално привличане към мъжа си. Чувствам обида, че не ми помага – сякаш ме заряза. Обичам го, а нещо не е наред… – Ф.Г., 40 г.

Отговор:

Здравейте Ф.,

Най-вероятно съпругът Ви се е отдръпнал поради факта, че не се чувства сексуално задоволен. За мъжете сексуалната реализация е една от основните им нужди в семейството, поради тяхното физиологично устройство и специфика на мозъка.

Установено е, например, че умората почти не се отразява върху сексуалното желание на мъжа за разлика от жената, при която либидото е силно понижено в края на деня. Нищо чудно, че съпругът Ви отказва да помага в домакинството – това е подсъзнателно желание да Ви отмъсти! От друга страна, тежките изисквания в началните етапи на родителството се отразяват върху майката и съвсем не е необичайно да изгубите желание за секс при наличие на малко дете.
Ключовата дума в семейната Ви ситуация е комуникация. Отделете целенасочено време на съпруга си и му обяснете причините за създалата се ситуация, както и нуждата си да бъдете предразположена емоционално преди секс. Направете също така всичко възможно да откликвате сексуално въпреки липсата си на желание. При жените апетитът просто идва с яденето!

 

Търсиш как да преживееш по-високо ниво на близост в отношенията? Свали тази безплатна тест-стратегия оттук!

 За информация и записвания за семейно консултиране се обадете на тел. 089 991 0692.

Стоян Георгиев

Авторските права за материала са на сп.“Журнал за жената“. Публикувана с разрешение.

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.