#Стоян съветва

Днешният въпрос е на А.С., 33 г. от гр. Пловдив:

„Мисля, че мъжът ми вече не ме обича. Напълнях след второто раждане и той сякаш промени отношението си – не само в секса. Дори веднъж ми каза, че съм се разплула – длъжна съм била да се погрижа за вида си. Виновна ли съм затова? Какво да правя – вече мисля, че нищо няма да е същото.“

_________________

Скъпа А,

Позволи ми да те успокоя – проблемът не е само в твоето напълняване, а в цялостното отношение на съпруга ти. Всички жени напълняват след раждането и мъжете би трябвало да осъзнаят този факт, тъй като истинската любов е заинтересована преди всичко в твоята личност.

Предполагам, че ако усещаш подобно отношение и си казваш: “Има ли изобщо смисъл да се старая да изглеждам добре, след като той не ме харесва?”

След това можеш да започнеш да ядеш дори повече, за да потушиш болката от нараняването.

Виждаш ли – напълняването е симптома, а не проблема!

В момента се сещам поне за две двойки много пълни мъже и жени, които са ми споделяли, че нямат никакъв проблем със секса. Едната двойка имаше секс два пъти в седмицата, а другата – всеки ден!

Говоря съвсем сериозно.

Ще ти бъде интересно да разбереш, че мозъкът на мъжете е устроен по такъв начин, че получава силно стимулиране от една и съща повтаряема визия по време на оргазъм. Напълно нормално е след като си имал секс с една и съща жена, да си привлечен от нея и да искаш да бъдеш само с нея.

С това не искам да кажа, че твоят физически вид няма значение или че не се отразява върху секса ви, а по-скоро, че е добре да стигнеш до корена на проблема.

Боя се, че става въпрос по-скоро в липсата на емоционално свързване, адекватно общуване и романтика, а също и в насъбралото се помежду ви разочарование. Възможно е също така напълняването да се дължи на чисто хормонална основа, което прави нещата малко по-сложни.

Преди всичко – дръж се със самочувствие и говори със съпруга си, че като жена се нуждаеш от подкрепа в тази сфера. В момента нямаш нужда от обвинител, а от партньор в този процес.

Ако той отказва да те разбере, настоявай да се срещнете двамата със семеен терапевт.

Успех!

Стоян

Opt In Image
Искаш ли да запишеш семейна консултация с мен...
... СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО?

През последните години аз и екипът ми сме имали възможност да се срещнем със стотици семейства и да помогнем на много от тях да възстановят любовта, емоционалната близост и сексуалното си единство.

Ако проявиш интерес към семейна консултация, позволи ми да предложа услугите си СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО!

 

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.

 

Tags: