Въпрос:
Имам проблем със завист от колеги: уж сме приятели с повечето колеги, а напоследък те ме гледат накриво, защото се справям доста добре и шефът често ме хвали. Печеля неговото доверие, но губя тяхното. Как да постъпя? – И.А., 30 г.

Отговор:

Скъпа И,

Предлагам да оставите колегите си замалко настрана и да си зададете следните три въпроса:

1. Какво искам да постигна в живота си? В каква област? До каква степен настоящата работа ми помага да постигна житейските си цели?

2. Помагат ли ми хората и около мен, както и колегите ми при разгръщането на моя личностен потенциал? Ако отговорът е „не“, тогава не съм сигурен, че си струва да развивате по-дълбоки взаимоотношения, като това разбира се не означава да бъдете груба или дистанцирана.

3. Кои са колегите ми, които ме подкрепят и с които бих могла да взаимодействам по-ефективно? Направете списък с имената им и предприемете целенасочени стъпки към създаване на приятелства. Фокусирайте се върху максимум две взаимоотношения с колеги, които са на ваша страна и ви подкрепят, и разбира се – продължавайте да се развивате в кариерата си.

Успех!

Стоян

Opt In Image
Искаш ли да запишеш семейна консултация с мен...
... СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО?

През последните години аз и екипът ми сме имали възможност да се срещнем със стотици семейства и да помогнем на много от тях да възстановят любовта, емоционалната близост и сексуалното си единство.

Ако проявиш интерес към семейна консултация, позволи ми да предложа услугите си СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО!

 

Авторските права за материала са на сп.“Журнал за жената“. Публикувана с разрешение.