Здравейте, може ли да ми помогнете със съвет как да кажем на 4 годишно момиченце, че е осиновено? Предварително Ви благодаря!

Ели

____________

Привет, Ели!

Напълно разбирам казуса и съм сигурен, че споделянето на тази информация с детето може да бъде много трудно. За щастие вашето прекрасно момиченце се намира в етап от своето развитие, в който все още можете да преминете през процеса значително безболезнено!

Първо, споделете с детето, че сте го осиновили, съвсем искрено, естествено и без излишно чувство на вина – колкото по-отрано започнете да говорите с него за това, толкова по-добре.

Второ, започнете да празнувате два рождени дни – първият – денят на нейното раждане и второ – денят, в който тя е станала ваша дъщеря. По този начин дъщеря ви ще се почувства много специална и привилегирована, в сравнение с другите деца.

Трето, представете този процес като нещо много вълнуващо за вашето семейство. Кажете колко много сте искали дете и колко сте били щастливи от появата на момичето.

Четвърто, веднъж щом сте установили в съзнанието и сърцето на детето този факт, внимавайте с прекаленото му напомняне.

Следвайки тези простички съвети смятам, че вашето прекрасно момиче може да се развие сравнително адекватно без наличието на психологическа травма.

Успех!

Стоян

Opt In Image
75 начина да прекараш време с децата си
С този безплатен ресурс вашите деца ще разберат, че ги обичате... наистина

Нищо не може да замени времето, което родителят прекарва с децата си. Децата имат нужда да усещат, че са обичани, а най-добрият начин да осъзнаят това е като получат подарък на време от своите родители.

arrow (6)

 

Tags: