IMG_7237

Във всеки един брак или връзка въпросите са много. И много често въпросителните стават повече и повече, колкото по-дълго е съжителството между една двойка.

30 обаче са въпросите, върху които се съсредоточава в книгата си семейният терапевт Стоян Георгиев в желанието си да помогне на колкото се може повече брачни партньори в България. „Интересно защо, но за почти всяка друга сфера от живота си ние сме наясно, че са необходими усилия, време и финанси. Осъзнаваме, че здравето ни изисква грижа, адекватно хранене и спорт. Инвестираме години от живота си в своето кариерно развитие. Когато стане въпрос за брака ни обаче смятаме, че тези неща се случват естествено.“ С това не е съгласен Стоян Георгиев, защото „бракът изисква грижа, откровени разговори и внимание“. „За развитието на успешен брак е необходимо да се отделя целенасочено време и да се спазват някои ключови принципи“.

Според наблюденията, направени при изследвания, така и лично от терапевтът Стоян Георгиев има шест основни характеристики на силните семейства: силните семейства съзнателно прекарват значително количество време заедно, членовете на силните семейства са силно посветени един на друг, силните семейства комуникират чувствата си по позитивен начин, силните семейства имат ясно изразена религиозна ориентация, умеят да се справят със стреса и силните семейства изразяват оценяване и разбиране едни към други.

Изхождайки от тези изводи, в книгата си „30 въпроса от семейния живот“ Стоян Георгиев разглежда възловите проблеми в един брак – от комуникацията до изневярата, от финансите, тъщата и свекървата до поддържането на романтиката между двама душа. Естествено, децата като фактор също не са пропуснати.

Възможно ли е обаче в днешно време да има успешен и щастлив брак? Категоричният отговор на Стоян Георгиев е „да, брачно щастие е напълно възможно да бъде постигнато“. Това се доказва и от посвещението на книгата – „Посвещавам тази книга на съпругата ми, с която продължавам да преоткривам споделените тук истини.“

Линк към книгата „30 въпроса от семейния живот

Източник: https://inews.bg/30-въпроса-за-семейния-живот_l.a_i.293105.html

Изключително ефективни съвети и решения на семейни проблеми в областите на комуникацията, секса, конфликтите, финансите, децата, разширеното семейство и др. можете да намерите в книгата ми "30 въпроса от семейния живот"

Искате нещо още по-задълбочено? Поръчайте видео-програмата на живота ми за семейните отношения "Семейна академия"!

Линк за достъп до видео-програмата "Семейна академия"

За информация и записвания за семейно консултиране се обадете на тел. 089 991 0692.

 

Tags: ,