#Стоян съветва-3

Въпрос:

Изневерявам на мъжа си. Но не, защото не го обичам, а защото… той не ме обича. Избягва ме, отказва интимност – сигурно има друга. Затова реших и аз. Но той ме разкри и сега нещата са още по-трудни – все се караме. Как да постъпя? И.К.,43 г.

Отговор:

Скъпа И,

Личните ми наблюдения при работа с немалко двойки, които са преживели изневяра, са, че веднъж появили се, пробойните в доверието трудно зарастват и могат да причинят изкривено възприятие за реалността. В някои ситуации е възможно единият или и двамата партньори да откажат да преминат през този болезнен процес. И двамата изпитват силни негативни емоции, но възстановяването на връзката е напълно възможно.

Преди всичко – потърсете възможно най-скоро професионалната помощ на брачен консултант. Промяната би настъпила, ако създадете атмосфера и проявите готовност да изразите честно чувствата си – да споделите болката, взаимните разочарования и наранявания, както и причините за това. Следващите стъпки са поемане на лична отговорност за действията (прекратяване на аферите) и освобождаване на прошка един към друг. Вашият брак може да се спаси, но ще бъдат необходими желание и усилия от двете страни.

Стоян Георгиев

Авторските права за материала са на сп.“Журнал за жената“. Публикувана с разрешение.

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.

 

Tags: