Въпрос:

Кои са някои от основните причини, поради които хората изневеряват?

Мария

Отговор:

Мария, привет!

Надявам се, че не задаваш въпроса от личен опит. Ето някои мои наблюдения по въпроса:

1. Скучен, рутинен и безинтересен брак. Едно от най-честите твърдения, които съм чувал от хора, които са изневерили е: „Моят брак е скучен.“, „Съпругът ми е сухар.“ или „Липсваше романтика“.

2. Неспособност и/или нежелание да се каже „не“ на изкушението. Могат ли всички хора да кажат „не“ на изневярата? Аз вярвам, че да, но за съжаление, не всички са развили способността да кажат „не“ и наистина да го имат предвид. Други пък просто отказват да кажат „не“ и не смятат, че трябва да кажат „не“, понеже това е част от техния начин на мислене.

3. Чувство за нежелание, самота и липса на внимание от страна на партньора. Ако двамата партньори са се превърнали в съквартиранти, настроени са враждебно един към друг, а някой или и двамата се чувстват самотни, изолирани и пренебрегнати, рискът от изневярата е много висок.

4. Желание за отмъщение. В този случай става въпрос най-често за отмъщение поради афера. Независимо дали взаимоотношението е преминало през прошка и възстановяване, желанието за отмъщение може да е толкова силно, че партньорът просто избира да скочи в леглото с друг или друга. За съжаление, последствията от този избор са сериозни и често водят до пълна раздяла.

5. Желание да докажеш, че все още си желан. Когато партньорите свикнат до такава степен един с друг, те могат да станат изключително фамилиарни и да изгубят желанието да бъдат с партньора си. Романтиката в брака се гради на чувството, че си желан. Ако това чувство изчезне, ти търсиш начин да докажеш на другия, че все още ставаш за нещо. Ето къде започват проблемите…

Погледни и статията ми: „Кажи сбогом на изневярата“.

Ако търсите ефективна семейна програма, която ще Ви помогне да изградите удовлетворяващи семейни отношения, присъединете се към нашата "Семейна академия". Програмата съдържа 12 видео-урока, заедно с учебник от 100 страници и засяга сфери като общуването, секса, финансите, децата, комуникацията с разширеното семейство и мн. други.
Линк за достъп до видео-програмата "Семейна академия"

Ако вече сте закупили "Семейна академия", проверете на коя от 6-те стъпки от цялостната ми семейна програма се намирате, за да мога да съм максимално полезен в семейната ви ситуация.

За информация и записвания за семейно консултиране се обадете на тел. 089 991 0692.

 

Tags: