#Стоян съветва-3

Въпрос:

Напоследък съм полудяла по всякакви курсове – ходя на йога, на танци, на плуване. Забавлявам се чудесно, срещам много хора. Но усещам, че съпругът ми ме посреща вечер с упрек… Какво толкова – нали и той си има неговите мачове и срещи на карти? С.Д., 45 г.

Отговор:
Чудесно е, че намирате време за себе си и желаете да се развивате в сфери, които намирате за интересни. Съпругът Ви също го прави, доколкото успявам да разбера от писмото. Въпросът е дали излизате заедно двамата да правите нещо забавно? Имате ли допирни точки?

С.Д., прекараното време заедно е изключително важно! Предполагам, че ако това липсва, съпругът Ви ще ревнува от Вашите хобита. Седнете да поговорите – обяснете му, че имате нужда от разнообразни занимания, както и той, а също и, че сте готова да прекарвате повече време с него. Ако са охладнели чувствата, направете нещо различно – заминете някъде и прекарайте приятно. Емоциите ще се върнат по същия начин както апетитът се възбужда с яденето!

Друга причина за появилия се упрек може да е ограниченото разбиране на мъжа Ви за Вашите свобода и задължения. Ако той Ви лишава прекалено от развлечения, иска да бъдете винаги на разположение и очаква от Вас всяка вечер топло ядене, ще трябва да говорите тактично с него и да защитите своята свобода. Разбира се всичко трябва да е с граници, които вие ще определите, така че да не се наранявате взаимно.

Стоян Георгиев

 

Търсиш как да преживееш по-високо ниво на близост в отношенията? Свали тази безплатна тест-стратегия оттук!

 За информация и записвания за семейно консултиране се обадете на тел. 089 991 0692.

Авторските права за материала са на сп.“Журнал за жената“. Публикувана с разрешение.

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.