Важно e да сме заобградени с правилните хора, които ще бъдат в състояние да извадят най-доброто от нас. 

Непременно развивай взаимоотношения с приемащи хора, които ще ти донесат допълнителен заряд за действие. Всеки може да се окаже оплетен в ситуации, които да донесат болка и разочарование.

  • Едно взаимоотношение може да премине през криза, но не трябва да бъдем като повечето хора и да прекратяваме бързо контактите си.
  • Едно взаимоотношение изисква отговорността да осъзнаем какво ни пречи, да го изговорим и да станем още по-добри приятели.

Днес е модно да се говори много за бързо приключване на взаимоотношенията, но мога да ви уверя, че в повечето случаи става въпрос за недоразумения, а не нещо друго.

Opt In Image
Програма
Как да изградим качествени, удовлетворяващи и дълготрайни взаимоотношения?

 

Когато става наистина въпрос за наистина токсични взаимоотношения, ситуацията е друга, кликни тук за повече информация.

Едно от най-важните неща е да се справим с предишните разочарования, но не на последно място, трябва да се фокусираме и върху това да създадем нови, по-добри и зареждащи приятелства.

Наскоро една жена ме попита защо се е оказала използвана няколко пъти в близки взаимоотношения, без да разпознае симптомите на разпада още от началото.

Нашите вериги от миналото могат ни държат чак до края на живота ни, ако не разпознаем негативния си начин на мислене и не изработим стратегия за промяна.

Проверяваш ли своите взаимоотношения… редовно?

Ако се научим да правим редовна проверка на нашите взаимоотношения, ще съумеем да избегнем капаните на по-късните разочарования.

Ние, хората, се нуждаем от истински приятели, които да ни уважават, насърчават и в същото време — да ни предизвикват към промяна. Въпросните приятели биха били честни, когато правим грешки, но без да ни обвиняват.

Какво богатство е това!

Взаимоотношенията не се градят на база на състезания, а на откритост и уязвимост.

Тази атмосфера на споделяне създава близост и дълготрайни взаимоотношения.

Съревнованието отдалечава хората!

Всички видове взаимоотношения преминават през няколко етапа, които са обикновено предвидими. Когато сме запознати с тях, ще знаем на каква фаза се намира всяко едно наше взаимоотношение и как можем да се придвижим напред.

Ако не отчетеш този факт, можеш и да не разбереш какво точно се случва, да започнеш да правиш прибързани решения и да пропуснеш възможностите за взаимно израстване!

Всяка фаза изисква и различни видове умения. Да развиеш тези умения означава да се придвижиш напред в тази важна сфера. Важно е да отбележим, че дадени взаимоотношения трябва да се приключат, ако станем свидетели на злоупотреба.

Това е трудно.

Бих препоръчал човек да има предварително създадена среда или групи, които да му помогнат за личностна подкрепа. Има множество позитивно настроени онлайн-общности.

Общността, която изграждаме в „Повече от успешен“ има именно подобна цел! Кликни тук за повече информация!

Стойте далеч от негативни групи, които са до такава степен обсебени от дадена кауза или идея, че целият им свят е завладян от нея.

Ние, хората, имаме нужда от приемане, насърчение и разбира се — от здравословно предизвикателство към промяна, която е от полза за нас, но не по този смачкващ и отхвърлящ начин.

Осъзнатото излагане на подобни емоции не помага на никого – то заразява.

Прочети този принцип и го остави да отлежи дълбоко в паметта ти!

Ето някои характеристики, за които можеш да следиш в твоите взаимоотношения с околните:

А. Зрялост. Колко зрели са хората, с които взаимодействаш?

Б. Реалност. Сигурен ли си, че ги познаваш добре в различни ситуации? Открити ли са те с теб? Налага ти се да правиш неща, които не искаш, заради тях?

В. Отговорност. По какъв начин действат, когато сгрешат? Извиняват ли се и променят ли поведението си спрямо теб?

Г. Репутация. Какво казват другите за тях?

Д. Отношение. Обвиняват ли хората или обстоятелствата за проблемите си?

Инфограма за подбор на правилните хора в живота ти можеш да намериш тук!

Опитай се да обмислиш максимално тези въпроси, за да се предпазиш от евентуални токсични взаимотношения, които да изгубят времето, енергията, а в много случаи – и финансите ти.

Opt In Image
Програма
Как да изградим качествени, удовлетворяващи и дълготрайни взаимоотношения?

 

 

Tags: , ,