image

Животът ни не претърпява обрат вследствие на нашите новогодишни декларации за промяна, а от придържането към нашите конкретни цели, вместо развяването на голи твърдения във въздуха като например: „ще отслабна“, „ще спра да пуша“ или „ще бъда по мил с хората“.

Всъщност ние имаме силата да вземем решение, което да промени посоката на живота ни към по-добро, стига да съумеем да запазим фокуса.

Нека сега да предложа нещо. Можеш ли вместо дълги новогодишни резолюции да се съсредоточиш върху три прости думи на промяната? Идеята е тези три думи да ти служат като „пътеводна светлина“ в бурята от задачите и да те връщат в изходно положение, когато изгубиш фокуса.

Разбира се това само по себе си не е достатъчно, за да те придвижи напред. Ще е необходимо да опишеш в малко повече детайли своята по-пълна история, мечти, цели, планове и о, да – ежедневен календар, за да не лъжеш сам себе си.

Всъщност трите думи представляват кратко обобщение на твоята по-голяма история; нещо като App-икона на твоята софтуерна програма; изображение за бърз достъп до нея.

Отдели време и помисли кои са трите думи, които олицитворяват подобрение в главните области на твоя живот през идната година. В най-доброя случай те ще бъдат положителни и зареждащи те с енергия, а не негативни. Помисли за думи, които ти носят повече от реализация на дадена цел, а вместо това изграждат адекватно отношение и формиране на ценности. Помисли за три думи, които ти помагат да се фокусираш върху голямата картина и да държат фокуса през 2015.

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.