stoyan-georgiev

Отразяване: Bulgaria On Air.

Ключът за правилното разпределяне на финансите – човек да бъде максимално честен със себе си. Това посъветва председателят на „Асоциацията за семейно консултиране“ Стоян Георгиев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Според него, когато в една двойка има добри финансови навици – нещата вървят добре, но ако при единия издишат нещата, може да има проблеми и това да се отрази върху връзката.

Все по-голямо става изкушението, заобиколени сме от огромен натиск от масовата култура да харчим за различни неща и „когато например има хора, каращи по-хубава кола или носят по-хубави дрехи си казваме, че искаме да сме по този начин, но въпросът е честни ли сме със себе си и партньора си за реалното състояние на нашите финанси“.

„Просто теглим чертата и в началото на всеки месец трябва да създадем ясен план къде ще отидат парите, тоест важно е да кажем на парите къде ще ходят, а не ние да се движим според нашите импулси, защото те ще заведат в друга посока“, посочи Георгиев.

Ако търсите ефективна семейна програма, която ще Ви помогне да изградите удовлетворяващи семейни отношения, присъединете се към нашата "Семейна академия". Програмата съдържа 12 видео-урока, заедно с учебник от 100 страници и засяга сфери като общуването, секса, финансите, децата, комуникацията с разширеното семейство и мн. други.
Линк за достъп до видео-програмата "Семейна академия"

Ако вече сте закупили "Семейна академия", проверете на коя от 6-те стъпки от цялостната ми семейна програма се намирате, за да мога да съм максимално полезен в семейната ви ситуация.

За информация и записвания за семейно консултиране се обадете на тел. 089 991 0692.

Трябва да се направи план, в който зад всеки харч слагаме лев и решаваме предварително какво ще се случи, добави той и дори препоръча, „ако е толкова трудно да владеем импулсите си, да вземем пликове и в началото на месеца да направим разпределение къде искаме да отидат парите ни – най-добрият начин е да имаме буфер и да не чакаме заплата, защото повечето хора живеят от чек на чек. Така че, ако имаш буфер, правиш разпределението в началото на месеца и когато свършат парите, просто свършват. Тогава двойката е много по-честна със себе си“.

Много често един от партньорите – той или тя – решава, че може да си задели паричките за някоя негова или нейна нужда, отбеляза Георгиев. Според него заради това трябва да го има и принципът на пълната прозрачност – колко пари изкарваме, какво се случва с тях и когато двамата водят много ясна сметка, тогава има и доверие – в противен случай може да има напрежение.

Много е важно нещата да стават на лист хартия или на софтуер, препоръча още Георгиев.

Когато харчим повече, отколкото получаваме, трябва да си признаем, че разходите ни са повече от приходите, отбеляза още той. Според него признанието е 75% от решаването на проблема.

„Когато имаш някакъв доход, който може да разпределиш, би трябвало да овладееш импулсите си, но ако не можеш, намери някой, който да ти задава периодично въпроси и да те пита: „Хей, как се справяш с тази сфера? – партньорът е много подходящ за това“, посъветва още Георгиев.

Хубаво е човек да вземе лист хартия и да опише всичко, което притежава, за да си знае изходната позиция, коментира Георгиев. По думите му така е много по-лесно да сравниш себе си с мястото, където искаш да отидеш.

„За съжаление повечето хора имат илюзорни представи и много по-големи цели, разочароват се много бързо, ако се намират на много по-ниска изходна позиция. Така че, ако сме максимално честни с това къде се намираме и от това как от тук може да се придвижим до следващата стъпка, това ще помогне да се вземат адекватните решения“, обясни той.

Когато започнеш да се грижиш за деца в мъжете се задвижват сили, за които не подозират, отбеляза Георгиев. По думите му – започват да ти идват идеи, да мислиш за разширяване и да слагаш приоритети – в крайна сметка всяко семейство трябва да реши с колко финанси да живее.

Гледай видеото оттук:

Виж още на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2016-06-01/da-badem-chestni-sas-sebe-si-klyuchat-za-pravilno-razpredelyane-na-finansite

 

Opt In Image
Запиши се за бюлетина "Семейни новини"!
Стани абонат на блога ни и ще получиш достъп до:
  • безлатни статии от практиката, в които споделяме от практиката по какъв начин нашите клиенти се справиха с кризата в семейните отношения;
  • текущи промоции - обикновено с огромна отстъпка от редовната цена!
  • регулярни безплатни съвети, които можете да свалите и приложите веднага. Намаляват семейните конфликти - гарантирано!
  • новини за предстоящи наши продукти и събития;
  • безплатни съвети за семейството/отглеждането на децата почти всеки ден...

*Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашата лична информация според тази Политика за поверителност.

 

Tags: